Avertizarea meteorologilor de ultimă oră. Vreme rece, precipitații și vânt

[ad_1]

Administrația Națională pentru Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme rece, precipitații și vânt, valabilă în intervalul 21 martie, ora 23:00 – 23 martie, ora 10:00.


In articol:


ANM a avertizat că începând de duminică, 21 martie, ora 23:00 și până marți, 23 martie, ora 10:00, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15…20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare.

Avertizare ANM pentru toată țara

În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior. Și în Transilvania, dar și în restul zonei montane vor apărea pe arii restrânse precipitațiile, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare.

Citeste si: Vremea în România. Iarna nu mai pleacă din țară

Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu
viteze în general de 40…50 km/h. Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei.

Până vineri (26 martie) vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul nopților și dimineților. Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie) vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

Citeste si: VIDEO- Meteorologii au restrâns codul galben. Capitala, fără ninsoare

Vreme rece și ploi în București

Vremea în București

Administrația Națională pentru Meteorologie a emis o prognoză specială de vreme rece și ploi pentru București. În intervalul 21.03.2021 ora 23:00- 23.03.2021 ora 10:00 vremea va fi închisă și deosebit de rece. Vor fi precipitații moderate cantitativ (se vor acumula 10…15

l/mp) sub formă de lapoviță, ninsoare- în special în dimineața zilei de luni (22 martie), dar și sub formă de ploaie.

Vântul va prezenta unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35…40 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura aerului se va menţine la valori de 0…2 grade pe tot parcursul intervalului.

Până vineri (26 martie) vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi negative pe timpul nopților și dimineților.

Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie), temporar vântul va prezenta intensificări și va ninge slab.

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..