„Ghinea face ce vrea el”

[ad_1]

Liderii PNL s-au reunit luni în ședința Biroului Executiv. Potrivit unor surse participante la discuții, liberalii au discutat două subiecte importante: Planul Național de Relansare și Reziliență și carantinarea unor localități după creșterea numărului de cazuri COVID-19. 

În contextul războiului politic de la Timișoara, unde autoritățile locale au decis să ridice carantina în oraș, ulterior carantina fiind impusă de șeful DSU prin ordin, liderii PNL s-au contrat și în ședința BEx.

Ministrul de Interne Lucian Bode a luat cuvântul și le-a reproșat unor lideri ai partidului că nu este normal să nu își coordoneze comunicarea politică cu deciziile de la „centru”. Ministrul nu a dat nume, însă surse politice susțin că reproșurile ar fi fost îndreptate spre deputatul PNL de Timiș, Ben Oni Ardelean și spre președintele CJ Timiș Alin Nica. 

Într-un mesaj publicat duminică, pe Facebook, deputatul Ben Oni Ardelean critica decizia luată de șeful DSU de a prelungi carantina în Timișoara: „Oare cât vom mai suporta să ne decidă soarta oameni care nu au pășit în viața lor în Timișoara? Până când, oare!?”, scria deputatul PNL. De asemenea, președintele CJ Timiș, liberalul Alin Nica, a declarat luni dimineața că „Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles Timișoara nici în 1989, când ne-am revoltat împotriva comunismului”, făcând trimitere la declarația ministrului de Interne, Lucian Bode.

În ședința BEx contrele au fost însă aplanate de președintele PNL Ludovic Orban, care le-a transmis liderior nemulțumiți și ministrului Bode să discute în particular aceste probleme, susțin sursele citate.

Nemulțumiri în legătură cu PNRR

Un alt subiect abordat în ședința liberalilor a fost Planul Național de Relansare și Reziliență, publicat de Guvern. Liderii din teritoriu au profita de prezența premierului Florin Cîțu la ședință și i-au transmis ce proiecte ar vrea să le fie finanțate cu bani europeni. 

Unii dintre aceștia s-au arătat însă nemulțumiți de PNRR. Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, i-a transmis premierului Florin Cîțu că este nemulțumit de modul în care a fost decisă alocarea fondurilor.

„Ghinea face ce vrea el și nu ține cont de nevoile din teritoriu”, i-ar fi spus acesta premierului.

Florin Cîțu a încercat să discute cu aceștia și să îi convingă că proiectele mature, care pot fi finalizate până în 2026 vor fi finanțate prin Planul Național de Relansare și Reziliență. 

Citește și Proiectele despre care ministrul Cristian Ghinea susține că vor fi implementate în 5 ani prin PNRR

[ad_2]

Citește mai mult..