Județul Ilfov, centură ROȘIE în jurul Capitalei. Alte 4 localități în lockdown


Localităţile ilfovene Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de luni seara, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.


In articol:


Șeful DSU, Raed Arafat, a semnat ordinele pentru instituirea carantinei, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a propus instituirea acestei măsuri.

Numărul total al localităților din jurul Bucureștiului în care se aplică măsura carantinării ajunge la 18.

Ultimele localități din județul Ilfov care au ajuns în această situație, după ce rata de infectare a trecut de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, au fost Berceni, Brănești, Otopeni, Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari. 

Citeste si: Restricții dure pe masa Guvernului. Lockdown de weekend și mall-uri cu mai puțin clienți. Florin Cîțu: „Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă”

Carantină strictă până în 5 aprilie

Cele patru ordine emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, prevăd că măsura carantinei se instituie de luni, ora 22,00, până pe 5 aprilie, la aceeaşi oră pentru Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele.

Cele patru ordine emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, prevăd că măsura carantinei e valabilă până pe 5 aprilie

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţa de duminică patru hotărâri

prin care propune carantinarea pentru Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele.

Citeste si: VIDEO-Bucureștiul este la un pas de lockdown. Autoritățile iau decizia

Declarația pe propria răspundere- vezi modelul 

Pentru modelele de adeverință de la angajator/ declarație pe proprie răspundere, vă rugăm să accesați secțiunea ACASĂ din pagina Instituției Prefectului – Județul Ilfov:  https://if.prefectura.mai.gov.ro/  sau secțiunea SITUAȚII DE URGENȚĂ:  https://if.prefectura.mai.gov.ro/des…/situatii-de-urgenta/.

Pentru deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 22:00 – 05:00, modelele de adeverință

de la angajator/ declarație pe proprie răspundere, pot fi accesate în următorul link:  https://www.prefectura.mai.gov.ro/model-al-declaratiei…/

Citeste si: Cum speră să evite carantinarea Capitalei primarul general Nicuşor Dan



Citește mai mult..