Restricții de ultimă oră în Capitală, propuse de DSP București! De la ce oră se vor închide magazinele?


Toate magazinele din București ar putea fi închise de la ora 18.00, chiar la 16.00, în weekend, iar numărul clienţilor să fie limitat astfel încât pentru fiecare persoană să se asigure o suprafaţă patru metri pătraţi.


In articol:


Totodată, ar putea fi închise afterschool-urile şi locurile de joacă pentru copii, potrivit unui post Tv.

Prefectul municipiului Bucureşti, Alin Stoica, declară că a cerut o analiză „serioasă” urmată de propuneri de măsuri pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 în Capitală şi încearcă să ironizeze, utilizând calcule matematice, modul în care au fost fundamentate unele propuneri. 

„Obligativitatea instituţiilor şi autorităţilor publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic şi de a asigura dezinfectarea mâinilor, avem obligativitatea de a asigura programul decalat al angajaţilor, atât la nivelul aurotităţilor publice, cât şi la nivelul operatorilor economici, participarea zilnică în sistem online a preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ”, a
afirmat, pentru un post Tv, Florentina Iacob, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

O altă propunere a DSP București este interzicerea organizării de evenimente sau activităţi private pentru copii în spaţii închise, cum ar fi afterschool

„Închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri, interzicerea activităţilor şi competiţiilor sportive pentru amatori- deci cele profesioniste rămân deschise.
Şi la nivel de spaţii comerciale- magazin, hipermarketuri, malluri- este acea obligativitate de repsectare a spaţiului de 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană, distanţă de 2 metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafaţa utilă pe care o are”
, a explicat Florentina Iacob.

Restricții de ultimă oră în Capitală, propuse de DSP București! De la ce oră se vor închide magazinele?

De asemenea, la evenimentele private: înmormântări, cununii, botezuri vor participa cel mult 16 persoane, număr care include şi persoanele care oficiază slujba religioasă.

„E interzisă desfăşurarea de activităţi în cluburi, baruri discoteci. Terasele rămân deschise, dar sper să se păstreze regulile pentru terase şi acestea vor fi verificate prin controale”, a precizat Iacob.

O altă propunere discutată de autorităţi ar fi ca în localităţile care au o rată de incidenţă de peste 6 la mie, magazinele să se închidă la ora 18.00, faţă de ora 21.00

în prezent., iar în weekend, magazinele ar putea fi deschise până la ora 16.00.

Printre aceste măsuri propuse s-ar putea regăsi și ora de la care se instituie restricţiile de circulaţie seara

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că sunt aşteptate propunerile membrilor din Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, însă cei mai mulţi consideră că trebuie menţinute măsurile aflate în vigoare pentru Capitală şi înăspritre controalele.

Acesta a adăugat că este luată în calcul și suspendarea activităţii societăţilor comerciale şi operatorilor economici care nu respectă regulile pentru prevenirea şi combaterea COVID-19.

Restricții de ultimă oră în Capitală, propuse de DSP București! De la ce oră se vor închide magazinele?

În legătură cu trecerea şcolilor în sistem online, prefectul a afirmat că acest lucru nu se va produce automat, ci va fi luată măsura atunci când va fi propusă de Inspectoratul Şcolar şi DSP. Stoica a mai precizat că nu este exclusă nicio posibilitate în momentul de faţă, întrebat despre o eventuală carantinare a Bucureştiului.

Conform GCS, rata de infectare transmisă marţi pentru Capitală este de 6,22 la mia de locuitori.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, când a fost întrebat despre rata de infectare în Capitală de 6,22 la mia de locuitori, că bucureştenii ar trebui să ignore scenariile şi să aştepte decizia. Şeful Guvernului a adăugat că va fi o întâlnire marţi la Ministerul Sănătăţii privind posibile măsuri şi restricţii care ar putea fi luate în Bucureşti, însă carantinarea totală a oraşului nu este o opţiune.

Însă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, marţi, referitor la carantinarea Bucureştiului, că „nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată, atâta timp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinare în zilele imediat următoare”.



Citește mai mult..