Valul trei și carantina, subiecte de șuetă pentru bucureșteni. Cum se fac calculele la cafea și un joc de rummyLa cafeluță și un joc de rummy. Așa primește bucureșteanul boem, cu chef de viață, vestea unei posibile închideri a capitalei. De la Obor la Cișmigiu, omul simplu și ne-angrenat în politică ori afaceri trăiește calm prezentul, la fel cum a făcut și ieri. Și face haz de necaz în timpurile agitate pe care le trăiește.

Cu tenorul în boxe și licori pe mese. Așa a început, la o crâșmă din Obor, ziua-n care Bucureștiul a atins pragul de carantină. Valul trei și năpasta ivită iar la orizont sunt subiecte de șuetă. Se fac calcule, se avansează presupuneri și speranțe. La o masă… inginerul Costică face calcule: „Bucureștiul nu intră niciodată-n carantină! Pentru că și așa suntem cum suntem. Dacă mai oprește și economia, ajungem de râpă! Poate n-ajungem. C-așa au vorbit, că Paștele va fi liber anul ăsta. Nu vom mai fi ca anul trecut!  Acum… cu Dumnezeu înainte!”

La trei pași, doi amici.  În boxe – Queen. Pe masă – vin.

„E rău. Ce să facem? Asta-i viața!

Ce facem dacă intrăm în carantină?

Mergem și dăm la pește!

Pe ei n-are cine să-i controleze! Dar pe noi… da!”, comentează cei doi.

În vremea asta, ceasurile aurite pe care primăria cea mare a cheltuit bani grei au luat repaos. S-au defectat! Degeaba… Pentru amicii care frământă zilnic pietrele de rummy în Cișmigiu, timpul are cu totul alte valențe, iar politica de sus și deciziile guvernamentale se văd altfel de jos. Nu sunt de acord cei din vârful Bucureștiului să carantineze orașul!

„Având în vedere că s-a murit atât de mult, s-a gândit Guvernul ca să ne închidă în case ca să putem să creștem natalitatea. Pentru că, altfel, ce facem? Trebuia să mă închidă acum 30 de ani! Acum de ce mă închide în casă?”, spun oamenii.

Haz de necaz… cu iz de Cișmigiu. În timp ce mesajele optimiste se mai arată pe ziduri. Și fie c-o fi au ba carantină, la final, cârciumarul Adrian are un sfat pentru toată lumea: „Fiți tari, respectați regulile care vin de sus, dar trăiți-vă și viața! Că… nu se știe niciodată ce vine! V-am pupat!”

Editor : Georgiana MarinaCitește mai mult..

Leave A Reply

Your email address will not be published.