Buna Vestire 2021: Sărbătoare mare astăzi, 25 martie! Ce nu este bine să faci în această zi sfântă?

[ad_1]

Buna Vestire 2021: Sărbătoare mare astăzi, 25 martie, în calendarul ortodox şi cel catolic! Ce nu este bine să faci în această zi sfântă? Iată cele mai frumoase obiceiuri şi tradiţii, precum şi o serie de mesaje de Buna Vestire 2021!


In articol:


Buna Vestire 2021 este o sărbătoare extrem de importantă pentru credincioşi.

Aceasta pică în ficare an pe data de 25 martie, fix cu nouă luni înainte de Crăciun.

Sărbătoarea, numită popular şi Blagoviştenie, reprezintă, mai exact, ziua în care Arhanghelul Gavriil o anunţă pe FecioaraMaria că va avea un prunc: pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos. Atat biserica ortodoxa, cat si cea catolica sustine faptul ca Buna Vestire a avut loc la Nazaret. Singurul aspect care difera este locul exacta in care aceasta minune s-a intamplat, conform calendarulortodox.ro.

Unde a avut loc Buna Vestire?

Catolicii spun ca Buna Vestire a avut loc la Bazilica Bunei Vestiri, iar crestini ortodocsii considera ca totul s-a petrecut la Biserica Ortodoxa Greceasca a Bunei Vestiri.

Buna Vestire oferita Fecioarei Maria reprezinta „plinirea timpului”, adică implinirea fagaduintelor si pregatirilor sosirii Domnului Iisus Hristos. Fecioara Maria este chemata sa-l zamisleasca pe Iisus, iar aceasta a incuviintat si a devenit Nascatoare de Dumnezeu.

Citeste si: Sărbătoare mare astăzi pentru toți creștinii. De ce cade Buna Vestire întotdeauna pe 25 martie

Mesaje de Buna Vestire

Sfânta zi a Bunei Vestiri să vă aducă în viață, pace și liniște, iubire și sănătate, lumină și bucurii, credință și speranță, înțelegere și armonie.

Maica Domnului să vă apere de toate relele știute și neștiute.

O zi de Buna Vestire binecuvântată, sub ocrotirea Maicii Domnului!

Sărbătoarea de astăzi să-ți indice drumul acolo unde nu există niciun cuvânt „tristețe” și unde domină dragostea!

Mesaje de Buna Vestire 2021

Tradiții de Buna Vestire 2021

În cazul în care vrei să afli câţi ani mai ai de aşteptat până te vei mărita, întreabă cucul în această zi. Dacă acesta tace, înseamnă că o să te căsătoreşti anul acesta, iar dacă cucul începe însă să îşi cânte numele, trebuie să numeri fiecare cântat al acestuia, deoarece este

echivalent cu anii care vor trece până la nuntă.

Obiceiul spune că rmura pe care a cantat cucul de Buna Vestire trebuie taiata si pusa in scaldatoarea fetelor, in speranta ca flacaii nu le vor ocoli.

Se mai spune că cel se va trezi primul în dimineaţa de Blagoviştenie, trebuie să pună tămâie pe jar şi să ocolească apoi casa de trei ori, răspândind fumul de la tămâie în toată gospodăria, neuitând de grajduri şi de pomi.

Buna Vestire 2021 – sarbatoare 25 martie calendar ortodox

Citeste si: Acatistul Bunei Vestiri a Maicii Domnului. De ce se citește de 12 ori într-o zi

O altă tradiţie din moși strămoși este reprezentată de stropirea pomilor cu ţuică. Înainte de acest lucru, pomii erau ameninţati ritualic cu toporul.

Prin acest ritual, oameni se asigură că vor avea pomi roditori în vara ce urmează.
În această zi de sărbătoare, persoanele de la sat obişnuiesc să pună pâine şi sare pe pragul uşii de la intrarea în casă, pentru a hrăni îngerii.

De Buna Vestire se face un foc mare în curte pentru a încălzi îngerii.

Citeste si: Buna Vestire, sarbatorita de credinciosii din toata lumea. Ce semnificare are si ce obiceiuri sunt legate de aceasta zi

De ce nu este bine să dormi de Buna Vestire, pe 25 martie 2021?

Este interzis sa dormi prea mult in aceasta zi, in caz contrar vei fi somnoros de-a lungul intregului an.

Buna Vestire 2021

Obiceiul mai spune că, în această zi aducătoare de veste minunată, oamenii nu au voie să se certe, fiind mare păcat: cine se ceartă în ziua de Buna Vestire are necazuri tot anul. În Bucovina nu se pun ouă la cloșcă de Buna Vestire, pentru că se consideră ca ar putea ieși pui cu două capete și patru picioare.

Fiind dezlegare la pește în această zi, de Buna Vestire 2021 se spune că acela care gustă pește de Buna Vestire se va simți tot anul ca peștele în apă. În popor, se mai consideră că pescarii nu au voie azi să arunce mămăliga în apă, pentru că mor peștii.

 

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..