Ce au făcut jucătorii Germaniei înaintea meciului cu Islanda: „Noi înşine am scris literele pe tricouri”

[ad_1]

  • Liga 2: Metaloglobus – Rapid, duminică, 15:00, Digi Sport 1

  • Liga 2: U Cluj – Petrolul, duminică, ora 15:00, Digi Sport 2

Germania – Islanda 3-1 | Mesajul afişat de nemţi

Germania, favorita Grupei J a preliminariilor CM 2022, a învins Islanda cu 3-0, joi seara pe stadionul „Schauinsland-Reisen-Arena” din Duisburg, prin golurile marcate de Leon Goretzka (3), Kai Havertz (7) şi Ilkay Gundogan (56).

În momentul în care s-au aliniat pentru a asculta imnurile naţionale, înaintea startului jocului, internaţionalii germani au stat unul lângă celălalt, ţinându-se de umăr, fiecare purtând un tricou negru pe care era imprimată câte o literă de culoare albă, toate cele unsprezece litere formând cuvintele „Human Rights”.

Ce se întâmplă cu muncitorii de pe şantierele stadioanelor de la CM din Qatar

Această acţiune vine la scurt timp după publicarea, extrem de comentată, a unui articol în cotidianul britanic The Guardian, care susţine că 6.500 de muncitori au murit pe şantierele stadioanelor Cupei Mondiale, de când competiţia a fost acordată Qatarului, în 2010.

„Am vrut să arătăm clar opiniei publice că nu ignorăm acest lucru”, a declarat după joc autorul primului gol, Leon Goretzka. „Noi înşine am scris literele pe tricourile noastre. Avem o audienţă largă şi o putem folosi foarte bine pentru a transmite semnale în favoarea valorilor pe care le apărăm”, a adăugat mijlocaşul.

Emiratul Qatar a fost atacat de organizaţiile pentru drepturile omului din cauza tratamentului aplicat lucrătorilor migranţi, dintre care foarte mulţi provin din India sau din subcontinentul indian.

Miercuri, echipa Norvegiei a organizat o acţiune similară înaintea partidei sale de calificare împotriva Gibraltarului (3-0), putând înaintea jocului tricouri pe care scria: „Drepturile omului pe teren şi în afara acestuia”.

Selecţionerul norvegian Staale Solbakken a justificat iniţiativa afirmând: „Este vorba de pune presiune pe FIFFA, astfel încât să fie şi mai directă, şi mai fermă faţă de autorităţile din Qatar, pentru a le impune cerinţe mai stricte”.

Mai multe cluburi norvegiene s-au pronunţat în favoarea unui boicot al Cupei Mondiale, după dezvăluirile din The Guardian.

Etichete: romania , germania , islanda

[ad_2]

Citește mai mult..