Motivul pentru care Florin Cîțu a decis ca noile restricții să intre în vigoare de duminică

[ad_1]

Florin Cîțu a transmis, în urmă cu puțin timp, că noile măsuri restrictive vor intra în vigoare începând cu ziua de duminică. Motivul a fost explicat de premierul României în detaliu.


In articol:


Cîțu a explicat că restricțiile de limitare a pandemiei Covid-19 se vor aplica de duminică pentru ca operatorii economici să aibă timp să se pregătească. Premierul României a afirmat că hotărârea de Guvern privind noile măsuri va fi publicată vineri în Monitorul Oficial. Tot el a spus că a vorbit cu şeful DSU Raed Arafat şi au stabilit că noile restricţii vor fi aplicate începând de duminică pentru ca operatorii economici să aibă timp să se

pregătească.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu și Raed Arafat, întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri: Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Florin Cîţu vineri pe Facebook.

Citeste si: Restricții de ultimă oră în Capitală, propuse de DSP București! De la ce oră se vor închide magazinele?

Măsuri restrictive, mai dure, în România

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că noile măsuri sunt raportate la numărul de incidenţă. Astfel că, după publicarea HG în Monitorul Oficial în cursul acestei după-amieze, comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă urmează să constate încadrarea în limitele incidenţei, în termen de 48 de ore.

Citeste si: Județul Ilfov, centură ROȘIE în jurul Capitalei. Alte 4 localități în lockdown

Măsuri restrictive mai dure.[Sursa foto: Facebook]

Procesul are loc pe baza datelor transmise de DSP-uri, pentru fiecare localitate, comitetelor pentru situaţii de urgenţă.
„În consecinţă, toate măsurile care se raportează la incidenţa cazurilor de COVID menţionată în HG vor intra în vigoare începând de duminică, şi nu doar o parte dintre acestea”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Decizie de ultimă oră! Restricțiile se amână. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu: „Am avut o discuție cu domnul Arafat și…”

[ad_2]

Citește mai mult..