Autoritățile din Germania impun purtarea obligatorie a măștilor FFP2 în multe locuri publice din BerlinMăşti de tip FFP2, cu un grad ridicat de protecţie, vor deveni obligatorii în multe locuri publice din Berlin începând de miercuri, a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a Senatului berlinez. Măştile de protecţie vor trebui purtate în mijloacele de transport publice, în cabinetele medicale, spitale, centre de îngrijire, magazine şi instituţii culturale din capitala Germaniei. 

Măştile chirugicale nu mai asigură o protecţie suficientă, sunt de părere nemții, relatează DPA, citată de Agerpres. Germania se confruntă în prezent cu un al treilea val sever de infecţii cu noul coronavirus, provocat în mare parte de varianta britanică a virusului.

Autorităţile berlineze doresc să menţină câţiva paşi minori către relaxarea lockdownului naţional, înăsprind în acelaşi timp regulile care vizează testarea.

Rezidenţii capitalei germane au criticat deja pe reţelele de socializare noile regulile privind purtarea măştilor, unul dintre motivele de nemulţumire fiind preţul mai ridicat al măştilor de tip FFP2.

Infecțiile cu coronavirus din Germania se răspândesc din nou în mod exponențial, susțin experți ai Institutului Robert Koch pentru boli infecțioase. 

”Suntem exact pe versantul celui de-al treilea val. Acest lucru nu mai poate fi contestat”, a spus recent epidemiologul Dirk Brockmann.

Editor : A.A.Citește mai mult..

Leave A Reply

Your email address will not be published.