Canalul Suez a fost deblocat după o săptămână. Nava Ever Given, eliberată și repusă în circulație



Canalul Suez a fost deblocat luni după-amiază, după ce uriașa navă Ever Given a fost eliberată și repusă în circulaţie, anunţă autorităţile maritime egiptene, potrivit BBC.

Nava Ever Given, care eşuase pe Canalul Suez în urmă cu o săptămână, este din nou în circulaţie, anunţă Autoritatea maritimă din Egipt, citată de agenţiile de presă Bloomberg şi Reuters.

Traficul pe Canalul Suez, care face legătura între Marea Roşie şi Marea Mediterană, va intra treptat în normalitate. Aproximativ 450 de nave erau blocate din cauza incidentului maritim.

Nava Ever Given, care are lungimea de aproximativ 400 de metri, lăţimea de 59 de metri şi gabaritul de peste 200.000 de tone, eşuase marţea trecută, blocându-se transversal pe Canalul Suez, în Egipt.

Nava portcontainer, înregistrată în Panama şi utilizată de compania taiwaneză Evergreen Marine, se deplasa din China spre portul olandez Rotterdam.

Canalul Suez face legătura între Marea Roşie şi Marea Mediterană, oferind cea mai scurtă rută maritimă între Asia şi Europa. Aproximativ 12% dintre schimburile comerciale globale tranzitează Canalul Suez.

Autorităţile egiptene au mobilizat nave şi excavatoare şi au reuşit repunerea în circulaţie a navei, care ar fi eşuat din cauza rafalelor puternice de vânt.

O navă uriașă care a blocat Canalul Suez timp de aproape o săptămână a fost în sfârșit eliberată, spun autoritățile egiptene.

Cel de 400 m lungime (1.300 ft) dat vreodată a fost încastrat peste canal înainte ca echipajele de salvare să o dea afară luni.

Nu a fost clar imediat când se poate relua traficul complet în canal.

Suez este una dintre cele mai aglomerate rute comerciale din lume, iar companiile au fost forțate să redirecționeze navele, provocând căderi lungi de sute de nave.

Editor : D.C.



Citește mai mult..