Simulare Evaluare Națională 2021. Subiecte la limba și literatura română


Simularea la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a a început luni, 29 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Simularea acestui examen național se reia după un an de pauză, în 2020 nefiind organizată din cauza pandemiei. 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori nu au putut participa la simulare.

Citește și: Cîmpeanu: Nu e corect să închidem școlile. E și varianta scurtării semestrului 2 cu o săptămână și datele Evaluării Naționale să rămână

Potrivit datelor preliminare transmise de inspectoratele școlare, au fost prezenți 124.931 de elevi (90.54% din totalul elevilor eligibili să susțină proba), cea mai ridicată rată de participare înregistrându-se în județul Neamț (96,5%). Au fost eliminați pentru tentativă de fraudă trei elevi (doi elevi din județul Călărași, respectiv 1 elev din județul Timiș).

Subiecte Limba Română simulare Evaluare Națională 2021

Elevii au primit două texte la primul subiect de la simularea probei de Limba Română din cadrul Evaluării Naționale. Primul text a fost din Solenoid de Mircea Cărtărescu, iar al doilea din Bulevardele Vieții de Sanda Golopenția, potrivit edupedu.ro.

Subiecte Limba Română simulare Evaluare Națională 2021 Foto: edupedu.ro
subiecte-romana-simulare-evaluare2
Subiecte Limba Română simulare Evaluare Națională 2021 Foto: edupedu.ro
subiecte-romana-simulare-evaluare3
Subiecte Limba Română simulare Evaluare Națională 2021 Foto: edupedu.ro
subiecte-romana-simulare-evaluare4
Subiecte Limba Română simulare Evaluare Națională 2021 Foto: edupedu.ro
subiecte-romana-simulare-evaluare5
Subiecte Limba Română simulare Evaluare Națională 2021 Foto: edupedu.ro
subiecte-romana-simulare-evaluare6
Subiecte Limba Română simulare Evaluare Națională 2021 Foto: edupedu.ro
subiecte-romana-simulare-evaluare7
Subiecte Limba Română simulare Evaluare Națională 2021 Foto: edupedu.ro

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021

29 martie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă
30 martie 2021 – Matematică – probă scrisă
31 martie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
16 aprilie 2021 – Afișarea rezultatelor

Regulile simulării la Evaluarea Națională 2021

Regulile simulării sunt aceleași cu cele de la examenele propriu-zise.

În sălile de examen elevii sunt așezați câte unul în bancă, dar doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații pot folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, pot utiliza numai creion negru. Hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații pot fi eliminați din simulare.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.

După simularea la limba română, marţi, 30 martie, va avea loc proba la Matematică la simularea Evaluării Naționale 2021, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Editor : D.C.Citește mai mult..

Leave A Reply

Your email address will not be published.