Un bărbat a fost săltat de jandarmi la manifestația anti-restricții de la Universitate. Protestatarii au ajuns la Guvern


Un incident a avut loc la protestul față de restricții de la Universitate. Un bărbat a fost ridicat de jandarmi la manifestația organizată de partidul AUR în Capitală.

Actualizare 20:35. Circa o mie de oameni au plecat din Piața Victoriei pe Bulevardul Iancu de Hunedoara. Destinația acestora nu este cunoscută deocamdată la această oră. Un alt grup, care pare a fi al angajaților de la metrou, a a intrat în subteran în stația de la Bulevardul Aviatorilor. În Piața Victoriei au mai rămas câteva sute de persoane.

Protest AUR împotriva restricțiilor. Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Actualizare 20:00. Manifestații scandează în Piața Victoriei și încearcă să blocheze circulația. Protestatarii au scandat „Jos Guvernul!”, „Libertate!”, „Jos masca!”, „Fără botniţă” și au fluturat steaguri tricolore şi au suflat în vuvuzele. Aceștia ar urma să se deplaseze apoi în Piața Constituției, la Parlament.

Bărbatul se afla la manifestație fără mască, iar atunci când jandarmii s-au apropiat de el acesta s-a eschivat și nu a vrut să se legitimizeze. Trei jandarmi au încercat să-l imobilizeze, unul se împiedică la un moment dat, iar în ajutor vin alte forțe de ordine.

„Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reținut și condus la secția de poliție, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Ion Rădoi, sindicalistul USLM, la protestul din Piața Victoriei. Foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Aproximativ 150 de oameni manifestau la ora 18:00 în centrul Bucureștiului împotriva restricțiilor anti-COVID, scandând „Libertate!”.

Proteste similare au fost duminică seară în mai multe orașe din țară după decizia autorităţilor centrale de a interzice circulaţia după ora 20:00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori. La manifestația din Capitală, care a durat până la orele 3:00-4:00 dimineață, au fost date peste 30 de amenzi.

Editor : G.C.Citește mai mult..

Leave A Reply

Your email address will not be published.