VIDEO-Primarul Boc: Concert experiment cu mii de oameni la Cluj-Napoca

[ad_1]

Primarul Emil Boc vrea să să organizeze un concert experiment cu câteva mii de oameni însă are nevoie de acceptul celor de la București.


In articol:


Concertul din Barcelona s-a ținut cu pretextul unui experiment, menit să le dezvăluie autorităților, dacă astfel de evenimente, pot fi organizate fără izbucnirea ulterioară a unui focar. Astfel, toți cei care au vrut să participe la eveniment au fost testați la intrare cu teste antigen și pe

toată durata evenimentului au purtat măști de protecție. Inspirat de modelul spaniol, primarul din Cluj-Napoca- vrea să organizeze un concert similar.

„Sa organizam un concert pilot sau test cu cateva mii de persoane, fie pe stadion, fie in sala polivalenta cu respectarea tuturor masurilor impuse de specialisti, la fel ca la Barcelona. Cu masca, test antigen rapid si urmarirea post eveniment a stării de sanatate pentru a sti ce incidenta are un asemenea concert”, spune primarul Boc.

Câteva mii de oameni ar putea participa la un concert experiment

Cât de periculos ar putea fi vom afla peste câteva săptămâni când spaniolii vor anunța public rezultatul experimentului. Emil Boc spune însă că merită încercat câtă vreme țara noastră n-a găsit- nici acum, după un an de pandemie- calea prin care să organizeze marile festivaluri.

„E important pentru Romania, pentru toti cetatenii acestei tari sa gasim un echilibru dupa atatea restrictii pentru a trece usor dar sigur si spre un alt tip de viata pentru

ca altfel oamenii sunt stresati, satui sa auda restrictii restrictii, restrictii, restrictii”, spune Emil Boc.

Cluj-Napoca are infrastructura necesară organizării unui concert-experiment. Ca să se concretizeze, evenimentul are însă nevoie de acceptul autorităților de la București.

Concert experiment, doar în urma colaborării dintre instituții

„Cel mai probabil o să avem norme pentru festivaluri, dar nu o să fie așa cum erau în anii trecuți.

Trebuie să lucrăm alături de specialiști din sănătate publică, dar și alături de cei care au organizat până acum evenimente precum cele din Constanța, București, din orașele mari”, a declarat ministrul sănătții, Vlad Voiculescu.

Deocamdată, colaborarea dintre instituții pentru organizarea unui astfel de eveniment… rămâne la stadiul de discuție. Cei de la Untold, Electric Castle și Neversea s-au întâlnit și în urmă cu câteva zile ca să tragă un semnal de alarmă însă fără rezultat.

 

[ad_2]

Citește mai mult..