Când scăpăm de valul trei al pandemiei COVID-19. Medicul Alexandru Rafila face anunțul


Medicul Alexandru Rafila a făcut estimări privind finalul valului trei al virusului Sars-Cov-2. Rafila trage un semnal de alarmă și afirmă că situația este îngrijorătoare pentru că locurile la Terapie Intensivă sunt ocupate în aproape toate orașele.


In articol:


Rafila face precizări în privința valului trei al pandemiei COVID-19. Specialistul în sănătate a declarat că oamenii trebuie să fie tot mai responsabili pentru că situația nu este una tocmai bună. El a transmis că locurile la ATI sunt ocupate în majoritatea orașelor din România.

Rafila a menționat că statisticile reale nu sunt făcute cunoscute.

Se pare că numărul real de cazuri Sars-Cov-2 nu se aseamănă cu cel din realitate. Rafila a făcut o aproximare privind valul al treilea al pandemiei.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre proiectul legii vaccinării: „E depăşită de mult discuţia despre obligativitatea vaccinării”

Când se termină valul trei generat de virusul Sars-Cov-2

Medicul Alexandru Rafila a făcut câteva calcule privind valul trei Sars-Cov-2. El a afirmat că ar putea dura în jur de șase săptămâni. Rafila susține că statisticile reale ale pandemiei nu se fac cunoscute.

Alexandru Rafila susține că zilnic sunt raportate mai puține cazuri decât există în realitate. Acest lucru duce la îngreunarea calculului pentru sfârșitul valului trei al pandemiei covid.

Citeste si: Alexandru Rafila: „Reducerea numărului de elevi în clase este esenţială pentru siguranţa desfăşurării cursurilor”

Alexandru Rafila, detalii despre pandemia covid-19.[Sursa foto: Facebook]

„Acest val trei
s-ar putea să ţină o perioadă de circa şase săptămâni, când sper să intrăm într-un trend descrescător. Problema noastră este următoarea: mergem pe un trend crescător real sau nu? Pentru că în momentul de faţă vedem pe secţiile de Terapie Intensivă şi spitale că se ocupă în proporţie tot mai mare şi noi, aparent, suntem pe un platou”,
a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila: Cine sunt românii care NU ar trebui să se vaccineze

Rafila a afirmat că nu poate preconiza când se

va termina valul trei din cauza faptului că statisticile reale nu sunt publice. El susține că cifrele corecte ne-ar putea ajuta să ținem situația sub control.

Potrivit medicului Rafila, zilnic sunt raportate în jur de 6.000 de cazuri, însă în țări cu o situație pandemică asemănătoare României cazurile zilnice ajung la numărul 18.000. Astfel diferența este una semnificativă.

Expertul a declarat că valul trei va dura 45 sau 60 de zile sau chiar 30 de zile.

Alexandru Rafila a scos în prim-plan două aspecte extrem de importante a campaniei de imunizare. Lipsa de încredere și coordonare între Guvern și populație lipsește cu desăvârșire, iar identificarea cât mai rapidă a persoanelor infectate şi izolarea lor este o altă condiție crucială.

Citeste si: Alexandru Rafila a dezvăluit când vom reveni la NORMALITATE! Este mai aproape decât ne-am fi imaginat

„O populaţie neîncrezătoare care nu aude decât baliverne la televizor, în mod evident nu va fi solidară cu aceste măsuri”, a adăugat Alexandru Rafila.Citește mai mult..

Leave A Reply

Your email address will not be published.