Italia, înfricoșată de valul 3 al pandemiei. Guvernul de la Roma ia o decizie dură

[ad_1]

Guvernul italian a anunțat miercuri o decizie dură în războiul împotriva pandemiei de coronavirus. Restricțiile care au închis restaurante, magazine și muzee până la Paștele catolic vor fi prelungite până cu încă o lună.


In articol:


În urmă cu două săptămâni, pe 15 martie, au intrat în vigoare noi restricții în Italia, pentru trei sferturi din țară. Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat atunci că reducerea ar putea permite o relaxare a măsurilor în a doua jumătate a primăverii.

Acum Guvernul italian decide prelungirea restricțiilor de-a lungul lunii aprilie pentru ca țara să nu se confrunte din nou cu o criză similară cu cea din primul val al pandemie.

Citeste si: Țara europeană care va scăpa de carantină într-o lună

Vaccinare obligatorie în domeniul sănătății

Totuși, „o relaxare a măsurilor” ar putea fi decisă dacă tendința epidemiei și campania de vaccinare o justifică, conform decretului aprobat miercuri târziu de guvernul premierului Mario Draghi.

Conform noului decret, școlile pentru clasele inferioare vor rămâne deschise și vaccinarea devine obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății. Oricine refuză să se vaccineze poate fi redistribuit, acolo unde este posibil, în posturi departe de interacțiunea cu publicul. În cazul celor care refuză aceste măsuri, plata salarială va fi suspendată, informează presa italiană.

Număr mare de decese în Italia

Italia a înregistrat miercuri 467 de noi decese legate de COVID-19 și peste 23.900

de noi infecții. Aproape 110.000 de persoane au murit în Italia de când coronavirusul a lovit țara în urmă cu peste un an.

Citeste si: Agenția Europeană pentru Medicamente, noi investigații asupra vaccinului AstraZeneca

Carantină de o lună și în Franța

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a anunţat carantină naţională timp de o lună, solicitându-le să se mobilizeze în luna aprilie pentru a lupta cu pandemia.

El a promis că va „deschide Franţa de la mijlocul lunii mai”.

Pe lângă extinderea carantinei până la data de 2 mai, președintele Emmanuel Macron, a mai anunțat și faptul că școlile se vor închide timp de 3 săptămâni, pe întregul teritoriu al țării.

[ad_2]

Citește mai mult..