Medicii ATI din Germania îi cer lui Merkel două săptămâni de „lockdown sever”Situație tot mai greu de gestionat de Angela Merkel. Germania are nevoie urgentă de un blocaj dur de două săptămâni și trebuie să accelereze vaccinările, avertizează un grup medical de top din unitățile de Terapie Intensivă.


In articol:


Cea mai importantă asociație a medicilor ATI din Germania avertizează Guvernul federal să pună urgent în aplicare un blocaj total de două săptămâni și să introducă un program de vaccinare mai rapid, potrivit Daily Mail.

Asociația de Terapie intensivă DIVI a recomandat, de asemenea, ca testarea să fie obligatorie în școli, pentru a combate

escaladarea celui de-al treilea val de coronavirus.

Citeste si: Cancelarul german Angela Merkel, în război cu șefii de landuri pentru măsuri mai dure anti-COVID

Secțiile ATI din Germania, aproape pline

Avertismentele apar pe fondul afirmațiilor că unitățile de terapie intensivă din Germania se confruntă cu perspectiva de a atinge capacitatea maximă pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească.

Vorbind mai devreme în cursul zilei de joi, Christian Karagiannidis, șeful științific al DIVI, a spus că aproximativ 1.000 de pacienți suplimentari au fost tratați în terapie intensivă de la mijlocul lunii martie.

Citeste si: „Situația în Europa este îngrijorătoare”. OMS, avertisment de ultim moment

Datele DIVI au arătat că ieri 3.680 de persoane primeau terapie intensivă în Germania. „Dacă acest ritm de creștere continuă, vom atinge limita de capacitate obișnuită în mai puțin de patru săptămâni”, a spus el cotidianului german Rheinische Post.

„Nu exagerăm prea mult. Avertismentele noastre sunt conduse de cifre.

Angela Merkel, supusă tirului de critici

Cancelarul Angela Merkel se confruntă cu critici din ce în ce mai mari pentru că nu a stabilit un plan ferm de combatere a valului trei al infecțiilor cu coronavirus și a dat vina pe premierii de stat necooperanți pentru un management din ce în ce mai haotic al crizei.

Germania a înregistrat o creștere a noilor cazuri de coronavirus la 24.300 de infectări în 24 de ore, aducând totalul acestora la 2.833.173, cea mai mare creștere pe care a înregistrat-o țara din 14 ianuarie.

Conform datelor guvernamentale, Germania a raportat numai astăzi 201 decese legate de coronavirus, ajungând la un total de 76.543 decese.

Angela Merkel a criticat, duminică, într-un interviu TV emblematic, mai multe landuri germane pentru că nu au impus reguli de „frânare de urgență” și nu au impus restricții mai dure pentru regiunile care ating un

prag ridicat de infecție.

Citeste si:  Raed Arafat, semnal de alarmă despre criza de la ATI. „Nu e de jucat cu situația de acum”

„Acum trebuie să punem în aplicare măsurile adecvate cu o seriozitate mare”, a spus Merkel, conform DPA. Cancelarul a adăugat că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, va trebui să se gândească la reglementări statale imperative „în viitorul foarte apropiat”.

„Avem nevoie de acțiuni în statele federale”, a spus Merkel, adăugând: „Trebuie să luăm măsurile corespunzătoare foarte în serios. Unele landuri o fac, altele încă nu o fac”.Citește mai mult..

Leave A Reply

Your email address will not be published.