Vaccinarea merge greu în mediul rural. Primarul unei comune din Gorj s-a oferit să-i ducă pe oameni la un centru, dar n-a avut pe cine



Campania de vaccinare merge greu în mediul rural. În comuna Dănești, din Gorj, de exemplu, primarul s-a oferit să-i ajute pe oameni, ca să se programeze și să meargă la un centru de vaccinare. Nu a avut pe cine. La țară, oamenii nu se grăbesc să meargă să se imunizeze.

În mediul rural, campania de vaccinare împotriva noului coronavirus merge greoi. În comuna Dănești, primarul a pus la dispoziția oamenilor un funcționar din cadrul Primăriei, care să îi ajute sa se programeze. De asemenea, acesta le-a spus că le poate asigura transportul până la centrul de vaccinare, însă nimeni nu a venit nici să se programeze și nici să ceară ajutor.

Locanic: Am o vârstă înaintată și nu mă mai vaccinez.
Reporter: Vă este frică să vă vaccinați?
Localnic: Mi-e frică…

Localnic: Nu mă vaccinez că-s gata de moarte și așa.
Reporter: Va e frică să vă vaccinați?
Localnic: Daaa, daaa. Câte am auzit la televizor chiar că mi-a fost frică.
Reporter: Nu aveți încredere în vaccin că v-ar ajuta?
Localnic: Nu, nu, nu am fiindcă îs bătrână și poate că zic că să mor mai iute.mor de moartea mea”

Localnic: Cât mi-o da Dumnezeu zile atâtea sunt de la Dumnezeu. Eu nu mă duc că ați văzut ce se întâmplă. Când mor, mor așa, dar nu vreau să fiu omorât de…

Primarul comunei Dănești spune că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a-i convinge pe oameni.

„Acuma nu ştiu cui se datorează acest fapt, faptului că sunt sau nu sunt informaţi atât cât trebuie, faptului că sunt bătrâni şi nu se pot deplasa deşi noi am pus la dispoziţie că am avea disponibilitatea de a-i duce la centrele de vaccinare şi chiar de a-i înscrie pe platforma unică de vaccinare”, a declarat Mădălin Paliță, primarul comunei Dănești. 

Părerile privind vaccinarea împotriva coronavirusului sunt împărțite în localitatea din județul Gorj.

Localnic: Nu ne vaccinam.
Reporter: Vă este teamă să vă vaccinați?
Localnic. Cred că da, mă gândesc.

Localnic: Nu știu ce să zic.Cu un gând da cu unul nu, dar până la urmă trebuie că au făcut niște oameni de aici de la noi și n-au avut nimic, au făcut și al doilea vaccin.

Potrivit ultimei raportări a DSP Gorj, în tot județul s-au vaccinat peste 57 de mii de persoane, adică aproximativ 20% din populaţie.

Editor : A.A.



Citește mai mult..