Elevii intră în vacanța de primăvară, de astăzi. De ce au prelungit autoritățile, vacanța?

[ad_1]

Elevii din România vor intra în vacanța de primăvară, începâd de astăzi. Autoritățile au decis ca vacanţa de primăvară a elevilor să fie prelungită, modificând structura inițială a anului şcolar 2020-2021.


In articol:


Însă, pentru unii dintre elevi, vacanţa de primăvară va lua sfârșit, pe 4 mai. Clasele din anii terminali vor face susține în continuare cursurile în mediul online în perioada 12 aprilie- 29 aprilie 2021.

De ce a fost prelungită vacanța de primăvară a elevilor?


Ministrul Educaţiei printr-un ordin, structura anului școlar, pentru ca vacanța elevilor să fie prelungită. Astfel, vacanţa va avea loc începând din 2 aprilie și până pe 4 mai pentru cei mai mulţi dintre elevi.

Însă, Ministerul Educației a specificat faptul că pentru elevii din anii terminali, structura anului şcolar 2020-2021 nu va fi schimbată.

Clasele din anii terminali vor avea vacanţă în perioada 2 aprilie- 11 aprilie, pentru Sărbătorile Pascale Catolice, iar în perioada perioada 30 aprilie- 9 mai, pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe.

În intervalul 12 aprilie- 29 aprilie, clasele terminale vor susține online cursurile la toate activităţile didactice.

Această decizie de a fi prelungită vacanţa elevilor de primăvară a fost stabilită de autorităţi pentru a stopa răspândirea virusului COVID-19 în al treilea val al pandemiei.

Totodată, autoritățile precizează faptul că noile tulpini ale SARS Cov-2 sunt mult mai contagioase care agravează unele forme de boală.

Astfel, s-a constat, că prelungirea vacanței va putea ajuta la limitarea răspândirii Coronavirusului.

Citeste si: Ce a transmis Alexandru Rafila despre închiderea magazinelor la ora 18.00: „Duce la creşterea riscului de răspândirea a infecţiei”

 

[ad_2]

Citește mai mult..