În coaliție, USR practică o formă de șantaj. „Să ieșim în față, să luăm prim-planul!”

[ad_1]

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre erodarea imaginii Coaliției și despre cum „se faultează unii pe alții”. În opinia gazetarului, mișcările miniștrilor Vlad Voiculescu și Stelian Ion „ sunt o formă de șantaj”. „Unii înțeleg să coopereze, alții, nu! Alții, practică vânătoarea de imagine în clipa de față”, spune CTP.

Cristian Tudor Popescu: Nu Opoziția în clipa de față erodează cel mai eficient imaginea actualei guvernări. Nici opoziția din stradă și nici opoziția politică, adică PSD și formațiunea aceea, AUR.

Nu, Coaliția însăși. Coaliția însăși își dă, și cu stânga și cu dreapta, cu levierul, în ambii genunchi. Continuu, și se mai și încrucișează din când în când. Asta face! Se faultează unii pe alții.

Domnul Stelian Ion a făcut pachetul de legi pentru corectarea abominațiilor PSD-ului lui Dragnea, în legătură cu legile Justiției.

Iese Ludovic Orban și spune că domnul Stelian Ion nu a întrebat pe nimeni. „Nu a vorbit cu noi, partenerii de Coaliție”. Ai dânsului și ai USR-ului. Le-a trimis direct la CSM, ceea ce este un gest absurd din punctul de vedere al unei cooperări eficiente. Aceste legi trebuie să treacă prin Parlament, trebuie votate.

Dacă n-ai susținere, dacă tu nu-i bagi în seamă pe liberali și le trimiți fără să te consulți cu ei, ce aștepți să se întâmple în Parlament?

CTP: Aceste mișcări sunt o formă de șantaj

Ce este această mișcare? Ca și mișcările domnului Voiculescu. Ele sunt o formă de șantaj! Sigur, suntem împreună la guvernare și nu puteți să vă rupeți de noi, că nu puteți să guvernați fără noi. Asta face USR-ul acum.

Nu tot USR-ul. Acești doi domni sigur fac asta. Stelian Ion și Vlad Voiculescu. Pentru că știu că nu pot fi dați afară, forțează să iasă în față.

Domnul Drulă nu face asta! Domnul Drulă are o prestație, până acum, după părerea mea, bună. Să vedem mai departe. Să vedem ce se întâmplă cu spațiile comerciale de la metrou. Înțeleg că în noaptea asta la oa 24:00 expiră termenul. Să vedem, le ia de acolo, sau nu?

Ăsta este un șantaj. „Nu puteți fără noi”, prin urmare, „noi încercăm să ieșim în față, să luăm prim-planul”, cum se spune la fotbal, prin astfel de măsuri, în legătură cu care „nu ne consultăm cu nimeni din Coaliție”. A făcut asta domnul Voiculescu sistematic, și acum o face și domnul Stelian Ion.

CTP: Unii înțeleg să coopereze, alții, nu! Alții practică vânătoarea de imagine

N-are nicio justificare. De ce nu i-ai întrebat domne și pe liberali? „Poftiți, astea sunt, hai să ne consultăm și după aia le dăm drumul”. De ce? De-asta! Iar asta, în ochii cetățenilor ce arată? Arată… „Ce fac ăia acolo, domne? Se mănâncă unii pe alții?”. Păi, dacă se mănâncă unii pe alții, dacă nu se înțeleg, înseamnă că eu am de suferit, înseamnă că actul de guvernare are de suferit, pentru mine cetățean.

Unii înțeleg să coopereze, alții, nu! Alții practică vânătoarea de imagine în clipa de față. Ies și spun „Domne, eu am făcut…”. Ce vrea să spună domnul Stelian Ion cu asta? „Eu le-am făcut”. Sunt semnate numai de el. „Eu le-am semnat, eu le-am făcut”.

Rezultatul fiind această imagine foarte proastă, de decredibilizare în ochii cetățenilor.

[ad_2]

Citește mai mult..