Andreea Moldova nu recomandă ivermectina ca tratament împotriva virusului SARS Cov-2

[ad_1]

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan face câteva precizări privind medicamentul ivermectina. Medicul afirmă că nu este indicat ca pacienții care s-au infectat cu COVID-19 să ia ivermectină, deoarece nu ajută în tratarea acestui virus, ci mai degrabă doar poate întârzia prezentarea la medic.


In articol:


Aceasta mai spune că Ivermectina, în comparație cu celelalte antibiotice de uz veterinar care interzic, consumul de produse de animale sacrificate, timp de şapte zile după tratament, acest medicament are o interdicţie de consum timp de 28 de zile, asta demonstrând faptul că este mult mai toxic pentru organismul uman.

„Fac apel la a nu se recomanda astfel de tratamente şi cred că oamenii trebuie să fie conştienţi că există anumite categorii medicale, anumiţi medici care pot să îi ajute cu o prescriere corectă a tratamentului”, declară Andreea Moldovan.

Medicul precizează că ivermectina nu este eficientă în tratarea infecției cu COVID-19 și nu dispune de indicațiile necesare folosirii pentru organsmul uman

„Practic, automedicaţia este deficitară şi periculoasă în orice domeniu, cu atât mai mult cu cât este vorba de infecţia COVID şi este o formă acum mult mai agresivă, au apărut alte tulpini care circulă. Acest tratament cu Ivermectină a fost încercat, este descris în mai mute studii, dar din punctul de vedere al dovezilor ştiinţifice el încă nu este convingător ca eficace şi nu are acele indicaţii de utilizare în patologia umană.
Aş da un exemplu care mi se pare sugestiv. Faptul că el este folosit în medicina veterinară, animalele care sunt sacrificate după tratament cu antibiotice au interdicţie de a li se consuma produsele timp de 7 zile. Pentru Ivermectină este timp de 28 de zile, deci clar este un tratament cu toxicitate pentru organismul care îl primeşte. Dar pentru COVID, deocamdată tot ce avem la dispoziţie, chiar dacă au circulat extrem de multe studii pe net(…) nu este recomandat în tratamentul infecţiei COVID. Nu îl luaţi, pentru că este un medicament care nu vă ajută, ci doar poate să întârzie acea prezentare la medic”
, a afirmat Andreea Moldovan, luni, pentru Digi 24.

Andreea Moldova nu recomandă ivermectina ca tratament împotriva virusului SARS Cov-2[Sursa foto: PixaBay]

Andreea Moldovan, face apel la medicii din România să nu recomande pacienţilor infectatți cu SARS Cov-2 tratamente care nu au la bază anumite dovezi științifice.

„Pur şi simplu cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce ştie să facă. Eu nu o să repar niciodată o maşină, pentru că nu mă pricep, la fel cum nici nu voi opera în sfera ORL pentru că nu ştiu să operez în sfera ORL. Pe de altă parte, ceea ce stăpânesc este partea de boli infecţioase. Recomand şi rog şi indic şi solicit ca cei care ştiu să trateze infecţia COVID să o facă pe protocol, pe kit, pe tot ce trebuie.
Cei care nu au această competenţă şi care nu se bazează pe nişte dovezi medicale, ştiinţifice, clare să nu o facă, pentru că fac mai mult rău. Aş vrea să ne gândim cu toţii la acele flyere cu tratamente care circulă în populaţie şi sunt mai mult decât frumos redactate şi foarte lizibile în care sunt o grămadă de medicamente recomandate care nu au efect. Cele care nu au efect le poţi lua ca placebo. Dar problema este că printre aceste medicamente se strecoară, de multe ori, şi unele care pot să fie cu efecte adverse redutabile asupra unui organism deja afectat de infecţie. Şi atunci fac apel la a nu se recomanda astfel de tratamente şi cred că oamenii trebuie să fie conştienţi că există anumite categorii medicale, anumiţi medici care pot să îi ajute cu o prescriere corectă a tratamentului
”, a mai adăugat Andreea Moldovan.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, declarații de ultima oră: „Revenirea la normalitate, la 1 iunie. Nu vor fi eliminate 100% restricțiile” (LIVE VIDEO)

[ad_2]

Citește mai mult..