Premierul Florin Cîțu: „Vrem ca toţi românii să-şi poată petrece concediul în ţară”

[ad_1]

Premierul Florin Cîțu a făcut noi declarații. Cîțu a transmis ce va întâmpla cu vacanțele românilor în vara 2021. Premierul a mărturisit că doreşte să găsească soluţii pentru a redeschide industria ospitalităţii în condiţii de siguranţă sanitată, iar lumea să îşi poată petrece concediul în ţară.


In articol:


Florin Cîțu a făcut afirmații după întâlnirea cu reprezentanţii hotelurilor şi restaurantelor. Politicianul a zis că își dorește ca românii să-și poată petrece concediul în țară. „Vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, aşa cum ne-am propus, după 1 iunie”, a adăugat şeful Guvernului.

Citeste si: Ce spune Premierul Florin Cîțu după protestul spontan de la metrou? Ce măsuri a impus?

Ce a transmis premierul Florin Cîțu

Cîțu a făcut un nou anunț pentru români. „Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România. Vrem să găsim împreună soluţii pentru a redeschide, în condiţii de siguranţă sanitară, industria ospitalităţii şi toţi românii să aibă acces la aceste servicii, să-şi poată petrece concediul în ţară.
Vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, aşa cum ne-am propus, după 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog şi sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activităţii în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populaţie şi un pas înainte pentru reluarea activităţilor turistice. Calendarul livrării dozelor şi creşterea capacităţii de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susţinut campania de vaccinare anti-COVID-19”,
afirmat marţi Florin Cîţu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Citeste si: Cîţu, după ce rata de infectare a depăşit 6 la mie în Capitală: „Le transmit bucureştenilor să ignore scenariile şi să aştepte…”

Premierul României a declarat că speră ca poporul să înţeleagă că numai atingând un anumit prag de imunizare a populaţiei, lumea poate reveni la normalitate.

Noi declarații făcute de Florin Cîțu.[Sursa foto: Facebook]

„Sper ca oamenii să aibă încredere şi să înţeleagă că vom putea reveni la viaţa de dinainte de pandemie doar atingând un anumit prag de imunizare a populaţiei, iar vaccinarea ne oferă această şansă. Bineînţeles, este nevoie să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Am punctat, totodată, că nu avem în vedere condiţionarea accesului cetăţenilor la serviciile industriei ospitalităţii şi hoteliere de dovada vaccinării.”, a zis Cîțu.

Citeste si: VIDEO -Război între premierul Cîțu și senatoarea Șoșoacă după proteste

Premierul țării a adăugat: „Nu vrem să discriminăm pe nimeni şi nu sunt adeptul ideii de a diviza populaţia în ”vaccinaţi” şi ”nevaccinaţi”.
În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în ţară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privinţa deplasărilor internaţionale. Cetăţenii României trebuie să se bucure de toate drepturile şi libertăţile europene”.

Citeste si: Florin Cîțu, anunțul momentului despre măsurile de relaxare. Când va reveni România la normalitate și ce se întâmplă cu concediile românilor?

Florin Cîțu a încheiat prin a spune că vor continua consultările cu reprezentanţii operatorilor din domeniu

„atât la nivelul comitetului interministerial care are rolul să pregătească revenirea la normalitate începând cu 1 iunie 2021, cât şi în ceea ce priveşte aplicarea măsurilor de sprijin destinate operatorilor HORECA afectaţi de pandemie, prelungirea unora dintre ele sau, după caz, introducerea unor măsuri noi”.

[ad_2]

Citește mai mult..