Andreea Moldovan, de la Ministerul Sănătății: „Două săptămâni de carantină ar face minuni”


„Două săptămâni de carantină ar face minuni”, consideră secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.


In articol:


Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, este de părere că „două săptămâni de carantină ar face minuni”, însă termenul carantină îi sperie pe români și probabil că această măsură ar fi cu greu acceptată. Declarațiile au fost făcute miercuri la Digi FM.

Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa.

Două săptămâni de carantină ar face minuni. Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate„, a declarat Andreea Moldovan.

Citeste si: Prefectul Capitalei propune noi reguli în magazine și supermarketuri

Andreea Moldovan: 

Cu privire la problemele legate de instituirea unei perioade de carantină națională, Andreea Moldovan a precizat că sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe și că nici populația nu e dispusă să accepte un lockdown.

„Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta.

În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a precizat Andreea Moldovan.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 7 aprilie 2021. Câte decese au fost înregistrate în ultima zi

Andreea Moldovan, după rapelul de la vaccinare[Sursa foto: Facebook / Andreea Moldovan]

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri noul bilanț al infectărilor cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.407 cazuri de infectare cu noul coronavirus. 175 de pacienţi au decedat, inclusiv doi din categoria de vârstă 20- 29 de ani.

De asemenea, 1.487 de pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi la ATI, numărul lor fiind în creştere.

Până astăzi, 7 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 988.624 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Totodată, 885.710 pacienți au fost declarați vindecați.

Citeste si:  Pacienții care câștigă lupta cu virusul COVID-19 pot fi diagnosticați cu o afecțiune mintală. Unu din trei capătă această problemă psihiatrică

 

 

 

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.