Cel mai tânăr miliardar care s-a îmbogățit prin forțe proprii. Are doar 26 de ani și a renunțat la Stanford pentru visul său


Cel mai tânăr miliardar care s-a îmbogățit prin forțe proprii are doar 26 de ani și a renunțat la celebra universitate Stanford pentru a-și pune în aplicare ideea de afacere pentru care a primit o bursă substanțială de la un business-angel.


In articol:


Austin Russell este cel mai tânăr miliardar din lista anuală a bogaților lumii realizată de revista Forbes. Tânărul în vârstă de 26 de ani conduce o companie care furnizează tehnologie pentru mașinile fără șofer.

Austin Russell a înlocuit-o pe podiumul tinerilor miliardari pe top modelul și vedeta TV Kylie Jenner, cunoscută pentru aparițiile în reality-show-ul „Keeping Up With The Kardashians” și pentru brandul de cosmetice „Kylie Cosmetics”.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț important despre legea salarizării

Cum s-a îmbogățit Austin Russell

Austin Russell a devenit miliardar practic peste noapte după ce compania sa Luminar Technologies a fost listată pe Nasdaq printr-o fuziune din decembrie. Forbes estimează în prezent valoarea netă a lui Russell la 2,4 miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Russell
a primit o bursă de 100.000 de dolari de la investitorul miliardar Peter Thiel, cofondatorul PayPal, în 2012 și a renunțat la Stanford pentru a fonda Luminar Technologies.

Compania Luminar sa construiește senzori bazați pe laser pentru vehiculele autonome. Austin Russell deține 104,7 milioane de acțiuni la Luminar, aproximativ o treime din capitalul companiei.

La sfârșitul tranzacționării pe bursa Nasdaq, acțiunile sale valorau nu mai puțin de 2,4 miliarde de dolari.

Omul care l-a ajutat să-și pună pe picioare ideea de business, Peter Thiel, este recunoscut pentru faptul că a oferit burse de 100.000 de dolari tinerilor remarcabili ca să părăsească facultatea și să-și urmeze visele. 

Omul de afaceri Peter Thiel i-a întins o mână de ajutor lui Austin Russell. Aici alături de Donald Trump, în poziție de consilier financiar de taină [Sursa foto: Twitter / Peter Thiel]

Ce face tehnologia inventată de Austin Russell

Senzorii companiei conduse de Austin Russell au fost folosiți pentru a crea mașini cu conducere automată la companii precum Volvo și Toyota.

Tehnologia Luminar se bazează pe LIDAR, un proces care folosește impulsuri de lumină pentru a crea o hartă 3D

a mediului unei mașini.

Tehnologia permite mașinilor cu conducere automată să determine cel mai bun mod de acțiune și să evite obstacolele pe drum, potrivit Business Insider.

Citeste si: A murit regina luxului! Vestea a căzut ca un trăsnet printre milionarii lumii

Austin Russell și-a vândut tehnologia inovatoare și către gigantul auto Daimler

Austin Russell, un rebel genial

Austin Russell a fost admis la Stanford pentru a studia fizica, dar a renunțat la mijlocul primului său an după ce a câștigat bursa Thiel de 100.000 de dolari, fondând Luminar la scurt timp după obținerea permisului de conducere.

Înainte

de a deveni miliardar, Russell a avut deja câteva realizări notabile. Conform unui profil realizat de Forbes, el memorează tabelul periodic al elementelor la fiecare 2 ani.
Când era în clasa a șasea, și-a reconectat consola de jocuri Nintendo DS la un telefon mobil după ce părinții i-au interzis să aibă una.

La vârsta de 13 ani, a depus primul său brevet: un sistem de reciclare a apelor subterane care colectează apa din aspersoare și o economisește pentru a reduce apele uzate.

În loc să meargă la liceu, și-a petrecut adolescența la Universitatea din California, Institutul Laser al Irvine Beckman.

Austin Russell este unul dintre cei 4 miliardari auto-realizați de pe lista Forbes, care au sub 29 de ani. Ceilalți tineri miliardari sunt fondatorii DoorDash Andy Fang și Stanley Tang, precum și investitorul criptografic Sam Bankman-Fried.

Toți cei patru miliardari sunt nou intrați pe lista Forbes. 

Andy Fang și Stanley Tang, alți doi miliardari sub 30 de ani din Sillicon Valley[Sursa foto: Reddit]



Citește mai mult..