Cristian Popescu Piedone, mărturisiri teribile despre cazul Colectiv, în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

[ad_1]

Cristian Popescu Piedone, invitatul lui Denise Rifai, la Kanal D, a făcut dezvăluiri despre cazul Colectiv, proces în care este unul dintre acuzați.


In articol:


Cristian Popescu Piedone a fost primar al sectorului 4 până în noiembrie 2015, când și-a dat demisia la câteva zile după incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia au murit 64 de tineri. Cristian Popescu Piedone este acuzat în dosarul Colectiv pentru abuz în serviciu și fals intelectual pentru eliberarea autorizației și pentru acordul de funcționare dat clubului Colectiv, fără avizul ISU.

În primă instanță, Piedone a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare. Procurorii DNA au contestat decizia și au cerut dublul pedepsei. Un verdict final este așteptat să fie dat chiar în această lună.

Invitat acum în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, Cristian Popescu Piedone a răspuns la întrebarea dacă se simte vinovat pentru morții de la Colectiv. După ce Denise Rifai a rostit întrebarea, s-a lăsat liniște în platou.

 

Citeste si: Cronologia tragediei Colectiv. Ce s-a întâmplat în urmă cu 5 ani

Răspunsul lui Piedone a venit greu:  ”Din prima zi! Și am să încep cu ultimul cuvânt în fața domnului judecător de la Fond, citez exact ”Domnule judecător, dacă copiii mei în acea noapte s-ar fi aflat în clubul Colectiv și s-ar fi întâmplat nenorocirea care s-a întâmplat și ai mei copii erau morți, astăzi în fața dv spuneam în continuare că sunt nevinovat pe legile pe

care le-am respectat. Sunt tată, sunt bunic, știu ce înseamnă. Știu ce înseamnă să-ți pierzi cel mai drag…Ce-i mai cumplit pe lume să-ți pierzi copilul? N-aș fi vrut să trăiesc asemenea clipe, dar nu pot să-mi asum ceea ce nu-mi aparține mie în această tragedie. Nu vreau să-mi demonstrez nevinovăția mea, ci adevărul să iasă la suprafață, pentru că dacă o secundă, eu, m-aș simți vinovat, să știți că am puterea să spun ”am greșit”. Să recunosc că am greșit pe ce nu am făcut? Aș face și acest lucru să știu că acești copii mâine ar învia. Mi-aș asuma și aceste păcate nevinovat fiind. Vreți ca eu să fiu Acarul Păun? Ați găsit adevăratul vinovat? Eu nu am văzut, am făcut ca oricare alt primar din cei 3.600 de primari ai României, la vremea respectivă, am semnat în condițiile legii. Nu în baza declarației pe proprie răspundere dată de patron, în baza declarației conform codului CAEN depusă la Registratură, nu la primar.
Eu nu l-am văzut în viața mea, nu-l cunosc, nu verific documentele. La Registratură s-au depus actele pentru aprobare bar, nu există club în solicitare. Bar, vânzare băuturi alcoolice, locuri la mese – 80. Atât a solicitat! Sub 80 de locuri nu se solicită aviz ISU. Sunt acuzat de abuz în serviciu că am eliberat un acord de funcționare fără aviz ISU. Nu am cum să eliberez așa ceva”, a declarat Cristian Popescu Piedone în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Citeste si: Transformarea uluitoare a lui Piedone. ȘOCANT, cum a ajuns să arate fostul primar în ziua în care a fost condamnat la opt ani și șase luni de închisoare! ”O epavă”

Cristian Popescu Piedone, despre posibilitatea de a face închisoare: ”Mă duc cu demnitate”

Având în vedere faptul că în prima Instanță, Piedone a fost condamnat la închisoare, iar în scurt timp va fi dat și verdicul final în cazul Colectiv, Denise Rifai l-a întrebat dacă e pregătit să facă închisoare.

 

”Nu știu ce să vă spun în mod direct! A fi pregătit pentru nedreptate? Nu cer decât o dreptate și un adevăr(…) Dacă eram vinovat, mă duceam singur. Dar nu pot să accept niciodată. Că trebuie, că justiția dă, ne supunem! Nu fug, nu mă duc în Madagascar, cu demnitate îmi voi primi sentința. Dar dacă este o normalitate în țara asta, eu nu am ce să caut în povestea asta. Vorbim de dreptate. Și eu vreau să se facă dreptate. Dar nu Piedone e vinovat pentru tot.(…) Credeți-mă că îmi face un bine această sentință. Nu mai pot! Nu mai pot! Ia-mă, tată! Ia-mi capul, că e bun, că e rău, asta este! Nu sunt nici primul, nici ultimul. Și acolo dacă mă duc, mă duc cu demnitate: știu că sunt nevinovat!”, a spus Cristian Popescu Piedone în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

[ad_2]

Citește mai mult..