Vești proaste: Localitatea care intră din nou în carantină timp de 14 zile


Comuna ilfoveană Dobroești va intra începând de joi, 8 aprilie, de la ora 22:00 în carantină zonală timp de 14 zile. Află care este rata de incidență a comunei.


In articol:


Prefectura Ilfov a anunţat că, în urma analizei de risc făcută de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţă extraordinară, o hotărâre privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Dobroeşti, cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni.

Propunerea a fost înaintată către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii.

Așadar, şeful DSU, secretarul de stat dr. Raed Arafat, a emis ordinul privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Dobroeşti, cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni, începând din 8 aprilie, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până în 22 aprilie, ora 22:00.

Rata de incidență a comunei Dobroești

În comuna Dobroești, incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus ce a fost raportată joi este de 10,23 la mia de locuitori.

Citeste
si:
Lista zonelor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce țări se află acum pe listă

O altă localitate din Ilfov a intrat în carantină

Comuna ilfoveană Gruiu a intrat începând de miercuri, 7 aprilie, de la ora 22:00, în carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile, potrivit unui comunicat al prefecturii Ilfov.

Citeste si: Carantina va fi prelungită cu 14 zile în mai multe comune din Ilfov. Ce va fi interzis de azi?

Localitățile din Ilfov care se află în carantină[Sursa foto: PixaBay]

Carantină prelungită în alte 4 localități Ilfovene

Tot miercuri, 7 aprilie 2021, această măsură de carantinare s-a prelungit cu 14 zile și pentru comunele Balotești, Snagov și Ștefăneștii de Jos, și cu 7 zile pentru Mogoșoaia. Județul Ilfov are cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus, 8,66 cazuri la 1.000 de locuitori.

Potrivit Prefecturii Ilfov, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, în şedinţă extraordinară, hotărâri privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Baloteşti, cu satele aparţinătoare

Baloteşti, Dumbrăveni şi Săftica, comuna Snagov, cu satele aparţinătoare Snagov, Ciofliceni, Ghermăneşti, Tâncăbeşti şi Vlădiceasca, comuna Ştefăneştii de Jos, cu satele aparţinătoare Ştefăneştii de Jos, Creţuleasca şi Ştefăneştii de Sus.

 

 

 

 



Citește mai mult..