Andrei Pavel a semnat cu Dinamo. Ce va face „Cneazul” la clubul din Ștefan cel Mare  • Liga 1: Sepsi Sfântu Gheorghe – FCSB, sâmbătă, 19:00, Digi Sport 1

  • La Liga: Real Madrid – Barcelona, sâmbătă, 22:00, Digi Sport 1

Participant de cinci ori la Jocurile Olimpice, constănțeanul a fost timp de opt ani căpitan al echipei de Cupa Davis a României și a antrenat jucători de top mondial. Între aceștia se află și Simona Halep și Jelena Jankovic, care au ocupat prima poziție a clasamentul WTA.

De asemenea, „Cneazul” a fost antrenorul perechii dinamoviste medaliate cu argint la JO 2016, Florin Mergea – Horia Tecău. Andrei Pavel, al treilea jucător român după Ilie Năstase și Ion Țiriac ca număr de victorii în echipa de Cupa Davis a României, va antrena la grupa de performanță a clubului Dinamo, în special tineri jucători, scrie site-ul oficial al grupării roș-albe. 

Andrei Pavel, cel mai valoros jucător român de tenis de după 1989

Andrei Pavel este cel mai valoros jucător român de simplu după 1989. A debutat în 1990, la vârsta de 16 ani, iar până la retragerea sa din 2009 a jucat la cel mai înalt nivel.

A câștigat trei titluri ATP la simplu, între care Mastersul de la Montreal (2001), și șase la dublu. Cea mai bună clasare a sa a fost 13 ATP. La echipa de Cupa Davis a câștigat de 40 de meciuri.

Din vara anului trecut, Andrei Pavel antrenează trei dintre cei mai talentați și valoroși tineri jucători români, David Nicholas Ionel, Sebastian Gima și Ștefan Paloși.

  • 5 milioane de dolari a câștigat Andrei Pavel din tenis
  • 277/266 e raportul victorii/eșecuri în ATP

Andrei Pavel, despre meciul de poveste cu Roger Federer: „Avea 18 ani, era pe 40 în lume”

Andrei Pavel jucat la cel mai înalt nivel într-o perioadă în care circuitul era înțesat de titani ai tenisului și a izbutit ceva unic: l-a învins pe superstarul elvețian Roger Federer. Povestește „Cneazul”. 

„Singura mea victorie în faţa lui Roger Federer a fost în 2000, la Hamburg. El era foarte tânăr, avea 18 ani şi se afla pe locul 40 în lume. Un an mai târziu era deja numărul unu.

M-a bătut apoi la Bucureşti de patru ori în 3 luni. Roger este Roger. Este un jucător mega-complet, mega-talentat şi nu îl poţi compara cu prea multe persoane. Atunci când l-am învins nu m-am gândit că va ajunge cel mai bun tenismen din istorie”, a povestit Andrei Pavel, într-un material publicat de Cuget Liber. 

Etichete: dinamo , andrei pavel , andrei pavel – dinamoCitește mai mult..

Leave A Reply

Your email address will not be published.