VIDEO – O tânără mămică a murit după naștere, infectată cu coronavirus

[ad_1]

O tragedie fără margini s-a petrecut în Iaşi, unde o mămică de doar 32 de ani s-a stins la câteva zile după ce a născut. Tânăra era infectată cu coronavirus.


In articol:


Tânăra de doar 32 de ani avea un soţ iubitor şi o fetiţă care o adora. Cei doi părinţi şi-au dorit să-şi întregească familia, iar mama a rămas însărcinată cu un băieţel. Radia de fericire la gândul că avea să-şi strângă în braţe pruncul.

Iar bucuria a venit. Umbrită, însă. La doar câteva zile după ce a născut, tânăra a murit fulgerător.

„Au fost eforturi foarte mari pentru tratamentul ei. La evaluarea din urgență, afectarea pulmonară, acum 3 săptămâni, era de aproape 90%, deci o formă extrem de severă. În ciuda eforturilor făcute de toți din echipa spitalului, s-a instalat stopul și decesul”,spune Diana Cimpoeșu, medic-șef, UPU SMURD Iași.

Tânăra mămică, plămânii afectați de coronavirus

Tânăra mămică a fost diagnosticată cu coronavirus în luna martie. Pentru că era însărcinată în 7 săptămâni, i s-a făcut o radiografie care a arătat că plămânii erau foarte afectaţi. Medicii au transferat-o de la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi la singura unitate COVID pentru gravide şi i-au spus că, din cauza stării ei grave, singura şansă de a salva bebeluşul era să nască mai devreme, prin cezariană.

„Tânăra a născut prin cezariană un băiețel aici, la Maternitatea Elena Doamna din Iași.

Bebelușul este sănătos, dar pentru că s-a nbpscut la doar 28 de săptămâni va fi monitorizat cu atenție în perioada următoare, în secția de neonatologie”, relatează corespondentul Kanal D la Iași.

„Copilul este bine,a fost preluat cu un 1,9 kg la naștere. În curând va putea fi externat, să vedem ce va spune familia, când și cum o să dorească să fie, noi o să îi sprijinim”, spun medicii de la neonatologie.

Tânăra mămică moartă de coronavirus a lăsat în urmă un soț îndurerat

În urmă au rămas acum un soţ dărâmat de durere şi doi copilaşi care nu vor mai avea cui să spună mamă. Impresionaţi de drama familiei, apropiaţii au creat o strângere de fonduri pe reţelele de socializare.

„A lăsat în urmă un soț îndurerat, o fetiță de 2 ani și băiețelul născut prematur, care este încă în spital.

Este greu de descris în cuvinte suferința și durerea prin care această familie trece. Dorim să le fim alături în rugăciune, dar și să îi sprijinim financiar”, au scris oamenii pe Internet.

Medicii trag un semnal de alarma. Femeile insarcinate care se imbolnavesc de covid au nevoie de supraveghere atenta. Un tratament prescris corect impiedica agravarea simptomelor.

 

[ad_2]

Citește mai mult..