Florin Cîţu: „Mai avem doar şase locuri libere la ATI. Vaccinarea este singura soluţie să depăşim pandemia!


Mai avem doar şase locuri libere la secţia de terapie intensivă la nivel naţional, anunţă premierul Florin Cîţu, care a mai precizat că vaccinarea reprezintă singura soluţie să depăşim pandemia.


In articol:


Premierul a mai precizat că, per total, avem 1.531 de persoane internate la ATI şi că trebuie să atingem ţinta de 1.600 de locuri la terapie intensivă, întrucât este nevoie de aceste locuri acum.

De asemenea, Florin Cîţu a mai afirmat cî vor fi deschide 171 de centre de vaccinare, săptămâna viitoare.

„Recunosc că am avertizat atunci şi, din păcate, a fost nevoie de aceste paturi. Astăzi sunt 1.531 de persoane la ATI şi doar 6 locuri libere la nivel naţional. Trebuie să atingem această ţintă de 1.600 de locuri la ATI şi este nevoie de ele acum.
Am discutat mai mult cu specialiştii despre situaţie, am vrut să înţeleg puţin lucrurile pentru că pe de o parte avem o evoluţie pozitivă în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate. Vedem că după ce am ajuns la un platou începem să scădem, o scădere care se consolidează, dar în acelaşi timp, oarecum în contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital şi avem mai multe persoane în ATI.

Am vrut să înţeleg ce se întâmplă şi cum să ne pregătim pentru perioada următoare”, a declarat premierul.

Citeste si: Raed Arafat, anunţ important privind Spitalul Foişor

Valul al treilea al pandemiei de coronavirus va dura poate 2 – 3 luni

Conform acestui, valul al treilea al pandemiei de coronavirus va dura poate 2 – 3 luni  şi „trebuie să ne concentrăm, să folosim toate resursele pentru perioada următoare ca să trecem peste acest val, în timp ce ne ocupăm de campania

de vaccinare”.

Florin Cîţu a mai declarat că peste un milion de români au trecut prin această boală, iar 25.000 de persoane au decedat.

Premierul Florin Cîţu[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Judeţul cu cele mai multe cazuri de coronavirus

„E important să vorbim astăzi despre spitale pentru că avem un milion de persoane care într-adevăr au trecut prin această boală, dar avem şi peste 25.000

de persoane care au decedat, deci este foarte, foarte important să avem toate resursele la dispoziţie şi să accelerăm campania de vaccinare”, a explicat premierul.

Se mai deschid 171 centre noi pentru vaccinare

Acesta a mai spus că în ceea ce priveşte campania de vaccinare, săptămâna viitoare, se mai deschid 171 centre noi pentru vaccinare, iar după 15 aprilie se va ajunge la capacitatea de vaccinare a 100.000

de oameni pe zi.

Citeste si: Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, infectat cu coronavirus

„Este singura soluţie de a depăşi pandemia. Pe lângă faptul că este singura soluţie de a deschide economia este important şi din punct de vedere al sănătăţii. Doar prin vaccinare putem să lăsăm pandemia în urmă. De aceea am făcut tot ce este posibil, am folosit toate resursele necesare pentru a avea dozele de vaccin. Avem doze necesare să ne vaccinăm 5 milioane de persoane la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 10 milioane la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august. Dozele sunt, vin în România, trebuie doar să ne vaccinăm. Îi încurajez pe toţi românii să se înregistreze în portalul Rovaccinare şi să se vaccineze”, a completat premerul Cîţu.

 

 Citește mai mult..

Leave A Reply

Your email address will not be published.