VIDEO -Duhovnic: Ionuț, tânărul torturat la Secția 16 a fost amenințat

[ad_1]

Noi dezvăluiri, după ce tânărul torturat de polițiștii de la Secția 16 a murit. Duhovnicul lui Ionuț susține că tânărul a primit mai multe amenințări.


In articol:


„Am fost pus la pământ de 5 polițiști, băgat in mașina de poliție. Dus pe câmp, dat jos, au dat cu tonfele si bocancii. Cel in varsta a facut necesitatile fiziologice pe mana dreapta”, povestea tânărul atunci.

Sunt mărturiile cutremurătoare ale lui Ionuț

, oferite reporterilor Kanal D cu doar câteva zile inainte să fie găsit fără suflare, in mod inexplicabil, într-un apartament din capitală. Bărbatul de 38 de ani a povestit cu groază despre ororile la care a fost supus în luna septembrie de agenții de poliție de la secția 16- totul pentru că le-ar fi atras atenția pe stradă că nu poartă maști de protecție.

Tânărul torturat de polițiștii din Secția 16, spovedanie către duhovnic

După ce a fost bătut și torturat de oamenii legii, Ionuț nu a putut ieși din casă două săptămâni. Loviturile primite cu bastoanele în zona tălpilor l-au ținut la pat, însă chinurile fizice au fost neînsemnate în comparație cu trauma psihică suferită.

„Nu bătaia l-a pus pe butuci ci această umilință.
Să fii lovit de mai multe persoane, legat la spate, dezbracat, apoi acea fapta incalificabila…

submediocra!”, spune duhovnicul lui Ionuț.

Preotul Dragoș Frîncu a fost duhovnicul lui Ionuț în ultimii 15 ani și este cel care a încercat să îl ajute să îşi revină din punct de vedere psihic. Faptul că autoritățile au luat măsuri- în prima fază- in cazul a 9 agenți din secția 16 l-au făcut pe Ionuț să își caute dreptatea…însă plângerea depusă i-ar fi adus și dușmani. Nu de puține ori tânărul i-ar fi mărturisit preotului că este amenințat.

Mi-a spus de niște amenințări pe care le primise pe mesageria de la telefon. Mi-a marturisit că o intimidare a avut loc pe strazile dintre blocuri… o masina s-a apropiat de el si l-a claxonat tare, in repetate randuri”, povestește duhovnicul.

Duhovnic: Tânărul a suferit o umilință când a fost torturat

Preotul l-a încurajat însă să nu se dea bătut.

„El a venit la mine dupa 2 saptamani, cand a putut sa isi reaia activiteatea fizica.

Avea o durere mare la piciorul stang.
Ionut nu a fost speriat sau descurajat de aceasta lupta nedreapta cu acesti indivizi. A suferit o umilinta. Asta e motivul pentru care eu am incercat sa lucrez la restabilirea lui”, spune preotul.

Cu câteva zile inainte de moartea lui Ionuț, un alt bărbat care a trecut prin chinuri asemănătoare la secția 16 a murit. Chiar dacă cele două victime s-au stins, ancheta în ceea ce privește agresiunile continuă- cu polițiștii în stare de libertate.

Între timp, legiştii încearcă să afle cauza morţii.

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..