VIDEO – Zeci de mii de turiști în minivacanța de 1 Mai pe litoralul românesc

[ad_1]

Litoralul este în febra pregătirilor pentru minivacanța de 1 Mai, când în stațiunile de pe litoral sunt așteptați în jur de 40 de mii de turiști.


In articol:


Această plajă cunoscută din orașul Constanța se pregătește pentru marea deschidere, care va avea loc peste doua saptamani. Șezlongurile cu umbrele de paie au fost scoase sub soare, iar acum angajații aduc un aer proaspăt mobilierului de pe nisip: se vopsesc butoaiele care

vor fi folosite pe post de masă, canapelele de lemn și decorațiunile.

„Am profitat de vremea asta superba si am inceput prin a aseza toate sezlongurile si umbrelele si sa nu muncim de 2 ori le am imprastiat deja pe plaja si venim cu spiritul de vara si cu energie”, spune un patron.

Litoralul așteaptă turiștii pentru minivacanța de 1 Mai cu multe restricții

Chiar dacă localul este renumit și pentru petrecerile în aer liber, operatorii plajei regretă că- în minivacanța de întâi mai- vor fi nevoiți să închidă totul la ora 18:00.

Aceleași reguli stricte se aplică și în stațiunea Mamaia. La acest hotel de lux, angajații pregătesc grădina din apropierea terasei, unde turiștii se pot relaxa în timp ce servesc micul dejun sau prânzul

„Incepand din partea aceasta dinspre geam, doi metri vor fi stanga-dreapta.

La intrarea in hotel se va scana temperatura, vor fi dezinfectantii pe dozatoare, exact cum au fost si anul trecut, incepand de la terasa, restaurant si intrarea in hotel”, spun angajații.

În weekenduri, însă, cina vă fi servită doar în cameră, după ora 6 seara, iar turiștii nu vor mai avea voie să părăsească hotelul după ora 20:00, decât pentru urgențe. Întrebat astăzi dacă restricțiile se vor relaxa macar de întâi Mai, ministrul Lucian Bode n-a părut prea încrezător.

„Ce am văzut anul trecut pe litoral nu ne da speranțe, erau mii unul lângă celălalt. Astăzi când vorbim, magazinele se închid conform reglementarilor în funcție de indicele la mia de locuitori iar portul măștii e obligatoriu”, spune ministrul Bode.

Minivacanța de 1 Mai, restricții doar în unele stațiuni pentru turiști

Ciudat este, însă, că restricțiile aspre se aplică doar în Mamaia, Năvodari și Eforie.

Nu și în Vama Veche. În stațiunea celor boemi turistii vor petrece până la ora 22:00, pentru că mica localitate din sud nu este în scenariul roșu.

În minivacanța de întâi mai sunt așteptați pe litoral peste 40 de mii de turiști, iar gradul de ocupare al stațiunilor nu trebuie să depășească 70 de procente. Până atunci, guvernanții ar putea decide ca masca de protecție să nu mai fie obligatorie pentru turiștii care stau pe plajă și nici pentru cei care fac baie în apa mării.

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..