Administrația Biden anulează planul lui Trump pentru retragerea militarilor americani din Germania

[ad_1]

Statele Unite ale Americii nu mai au în plan să retragă trupe din Germania a spus secretarul apărării american, Lloyd Austin. Oficialul american se află în vizită la Berlin.

Pe lângă faptul că Pentagonul renunță la planurile de retragere a trupelor, Austin a anunțat că va desfășura militari suplimentari, 500 de la număr în Germania.

„Am informat-o pe doamna ministră (n. red. – Kramp-Karrenbauer) în legătură cu intenţia noastră de a desfăşura cu titlu permanent circa 500 de militari americani suplimentari în regiunea Wiesbaden începând din această toamnă”, a afirmat Austin într-o declaraţie de presă comună cu Annegret Kramp-Karrenbauer, care la rândul ei a calificat anunţul drept „un semnal foarte puternic de unitate”, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Totodată, şeful Pentagonului a anunţat că SUA nu vor lăsa Nord Stream 2 să afecteze relaţiile cu Germania. Proiectul de gazoduct, care ar urma să lege Rusia de Germania via Marea Baltică, a fost criticat intens de Washington, care a afirmat că acesta va creşte dependenţa Europei de livrările de energie din Rusia. 

Fostul președinte american, Donald Trump, luase decizia de a retrage peste 9000 de soldați dintre cei staționați în Germania, o acțiune criticată în Europa pentru posibilele sale consecințe asupra securității continentului și asupra coeziunii Alianței Nord-Atlantice.

Donald Trump a făcut presiuni asupra Germaniei pentru ca aceasta să crească cheltuielile destinate apărării şi a acuzat, în schimb, Berlinul că este un „captiv” al Moscovei din cauza dependenţei sale de importurile de energie ruseşti.

Editor : Adrian Dumitru

[ad_2]

Citește mai mult..