Compania Moderna anunță că o a treia doză din vaccinul său va fi în curând disponibilă

[ad_1]

Moderna a transmis că o a treia doză din serul său anti-COVID-19 va fi disponibilă în toamna acestui an, a afirmat, miercuri directorul general al companiei farmaceutice, Stephane Bancel, informează CNBC.


In articol:


”Doresc să mă asigur că vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin, în toamnă, pentru a proteja oamenii în viitorul sezon de toamnă-iarnă în SUA”, a declarat Bancel într-un interviu acordat emisiunii ”Squawk Box”.În urmă cu o lună, Institutul Naţional pentru Sănătate al SUA a testat mai multe oferte din partea Moderna, pentru a putea decide dacă folosirea unei a treia doze de vaccin, va crește protecţia imunitară împotriva

virusului SARS Cov-2 și apariției noilor tulpini ale acestuia.

Compania farmaceutică, Moderna dorește să prezinte datele concrete în legăturăă cu o atreia doză din serul său anti-COVID autorităţilor de reglementare în câteva luni, a precizat Bancel, mai spunând că: „ Obiectivul nostru este să muncim din greu pentru a fi pregătiţi până în toamnă”.

Citeste si: Au sosit primele 60.000 de doze de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson. Serul se află în plin scandal legat de efectele adverse pe care le are

Cât de eficient este vaccinul Moderna împotriva COVID-19?

Directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel a făcut aceste declarații chiar la o zi după ce Moderna a anunţat că vaccinul său ar aveao o eficiență de peste 90%, la doar şase luni după administrarea rapelului.

Compania Moderna anunță că o a treia doză din vaccinul său va fi în curând disponibilă[Sursa foto: PixaBay]

Însă, a fost dovedit că eficiența serului Moderna a fost de peste 95% contra unor forme grave de boală, în aceeași perioadă de timp, iar acest lucru ar putea face ca Moderna să obţina autorizaţia definitiva din partea autorităţilor, privind o

atreia doză de vaccin pentru imunizarea populației.

În SUA, momentan au fost depistate 453 de cazuri de infectări cu tulpina B.1.351 a COVID-19, conform datelor Centrului pentru prevenirea şi Controlul Bolilor.

Noua variantă B.1.351 a viruslui SARS Cov-2 îi îngrijorează mai ales pe specialiștii din domeniul sănătăţii, deoarece a fost dovedit că reduce semnificativ eficiența vaccinurilor împotriva Covid-19.

Stephane Bancel asigură că vaccinurile anti-COVID, anuale vor deveni ceva la nivel comun, adăugând că virusul COVID-19 ”nu va dispărea de pe planetă”.

Citeste si: Țara care înregistrează cele mai multe cazuri noi de COVID-19 pe cap de locuitor din Europa

[ad_2]

Citește mai mult..