Rafila: „Nu pot să nu remarc faptul că încrederea publicului în domnul ministru Voiculescu era foarte scăzută”

[ad_1]

Alexandru Rafila a declarat, miercuri, că românii nu aveau încredere în fostul Ministru al Sănătății. Medicul a remarcat faptul că ”încrederea publicului în domnul ministru Voiculescu era foarte scăzută”.


In articol:


”Nu poţi, chiar dacă ai cele mai bune intenţii, să generezi respectarea unor măsuri de sănătate publică, să impui carantina, dacă populaţia nu are încredere în tine”, a mai spus Rafila.

Ce spune Alexandru Rafila despre fostul Ministru al Sănătății?


Rafila afirmă că încrederea publicului în fostul Ministru al Sănătății a fost dovedită prin anumite sondaje, rezultatul lor fiind doar de 10%. Acesta mai spune că nu se pot impune măsuri de prevenție a virusului Covid-19 sau carantina în acest sens, dacă cetățenii nu pot avea încredere în tine.

Citeste si: Au sosit primele 60.000 de doze de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson. Serul se află în plin scandal legat de efectele adverse pe care le are

„Nu pot să nu remarc faptul că încrederea publicului în
domnul ministru Voiculescu era foarte scăzută. Am văzut multe sondaje în acest sens, se învârtea în jurul a 10%. Nu poţi, chiar dacă vrei şi ai cele mai bune intenţii, nu poţi să generezi respectarea unor măsuri de sănătate publică, să impui carantina, dacă populaţia nu are încredere în tine şi considerare că ceea ce propui tu nu este serios sau nu este de încredere. Elementul asta trebuie luat în considerare întotdeauna”
, a precizat, miercuri seară, la B1 TV, Alexandru Rafila.

Medicul a mai susține că: ”parteneriatul care trebuie construit între populaţie şi autorităţi, în cazul nostru, faţă de ministerul Sănătăţii, cred ca este esenţial”.

”Cel care este la Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă în vedere acest lucru ca să reuşească în controlul acestei pandemii”, a mai adăugat Rafila.

Citeste si: Cum arată CV-ul Andreei Moldovan, fost secretar de stat la Ministerul Sănătății. „Mă întorc la spital”

[ad_2]

Citește mai mult..