Șeful Pfizer: Un scenariu probabil este să ne vaccinăm și cu a treia doză

[ad_1]

Șeful gigantului farmaceutic Pfizer este de părere că vaccinurile împotriva coronavirusului vor necesita doze suplimentare după rapel și că vaccinarea anti-COVID se va face apoi în fiecare an.


In articol:


Un scenariu probabil este că va fi necesară o a treia doză, undeva între șase și 12 luni [după vaccinarea inițială] și de acolo, va exista o revaccinare anuală„, a declarat joi directorul general al Pfizer, dr. Albert Bourla, într-un interviu acordat CVS Health.

Durata imunității date de vaccin era necunoscută până zilele trecute, când „existau doar date despre primele 90 de zile”,

a spus Bourla, adăugând că datele publicate miercuri arată că vaccinul Pfizer oferă o „protecție extrem de ridicată” împotriva infectării cu COVID-19.

Citeste si: Angela Merkel se vaccinează vineri cu AstraZeneca

Șeful Pfizer: Cred că va fi nevoie de re-vaccinări

Albert Bourla a spus că aceasta este „o veste foarte, foarte bună”, dar a adăugat că „protecția împotriva vaccinurilor scade în timp”, adăugând că virusul este mai asemănător în ceea ce privește dezvoltarea și ratele de mutație cu virusul gripal decât cu
virusul poliomielitei.

„Cred că va fi nevoie, pe baza acestor date, de re-vaccinări. Trebuie să vedem cât de des va trebui să facem asta, rămâne de văzut”, a spus el potrivit Jerusalem Post. „Un scenariu probabil este că va exista necesitatea unei a treia doze undeva între șase și 12 luni [după vaccinarea inițială] și de acolo, va exista o revaccinare anuală.”

„Dar toate acestea trebuie confirmate”, a adăugat Bourla, precizând că „noile tulpini vor juca un rol cheie”.

Datele publicate împreună luna trecută de Ministerul Sănătății din Israel, împreună cu Pfizer, au arătat că vaccinul coronavirus Pfizer are o eficiență de 97% împotriva cazurilor severe și 94% împotriva infecțiilor asimptomatice.

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 15 aprilie. Număr uriaș de decese asociate COVID-19

[ad_2]

Citește mai mult..