Certificatul de vaccinare cu AstraZeneca al cancelarului Germaniei, Angela Merkel, a fost făcut public



Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, a primit vineri prima doză a vaccinului împotriva Covid-19, produs de compania AstraZeneca, iar purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin a postat pe Twitter o imagine cu certificatul primit de cancelarul german.

„Mă bucur că mi-a fost administrată astăzi prima doză a vaccinului AstraZeneca. Le mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare şi celor care se  lasă vaccinaţi. Vaccinul este cheia pentru depăşirea pandemiei”, a scris Angela Merkel pe Twitter. 

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, a prezentat o imagine a certificatului de vaccinare primit de Angela Merkel după vaccinarea cu AstraZeneca, relatează agenția DPA, citată de Mediafax.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În Germania, vaccinul AstraZeneca este recomandat de autorităţile medicale doar persoanelor cu vârste peste 60 de ani, iar la finalul lunii martie a fost redenumit în Vaxzevria, schimbarea denumirii fiind aprobată în data de 25 martie de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Cei mai importanți politicieni din Germania, vaccinați cu AstraZenca

Şi vicecancelarul Olaf Scholz, în vârstă de 62 de ani, a primit vineri prima doză a vaccinului anti-Covid-19 produs de AstraZeneca.

De asemenea, preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a fost vaccinat la începutul lunii aprilie tot cu o doză de vaccin AstraZeneca. 

În total, 15,3 milioane de rezidenţi germani, reprezentând 18,5% din populaţia Germaniei, au fost vaccinaţi până în prezent cu cel puţin o doză a unor seruri anti-COVID-19, potrivit Institutului Robert Koch, autoritatea publică pentru prevenirea şi controlul bolilor din această ţară. Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat recent că regreta că ritmul de vaccinare nu a fost suficient de rapid pentru a evita apariţia celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 în Germania, unde numărul zilnic al infectărilor cu SARS-CoV-2 se apropie cu repeziciune de nivelurile record înregistrate în valurile precedente.

Editor : A.A.



Citește mai mult..