Lyridele, un eveniment astronomic spectaculos ce va avea loc în aprilie
[ad_1]
Un fenomen astronomic reprezentând o ploaie de stele va avea loc în aprilie și va putea fi observat și în România. Lyridele, o ploaie de stele căzătoare va putea fi văzută în perioada 22 – 24 aprilie.
In articol:
Adrian Șonka, de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” suține că vor avea loc mai multe evenimente cosmice în această lună, deoarece am revenit la ora de vară, adică soarele rasare acum de la ora 07:00 si apune la 19:30. Astfel, pentru că soarele nu va apune prea târziu în această perioadă, putem observa fenomenele astonomice mai devreme, încă de la ora 21:00.
Acesta mai precizează că ploaia de stele, din aprilie, se poate observa și cu ochiul liber, fără sa mai fie nevoie de telescop.
Citeste si: Luna noua in Berbec. Ce aduce nou acest aspect astrologic
Ce sunt Lyridele și cum le putem observa?
De obicei se pot observa în cursul nopții doar 5- 6 stele căzătoare pe oră, însă atunci când Pămânul trece pe lângă anumite resturi de la comete și asteroizi, putem observa chiar și 15-20 de stele căzătoare pe
oră. Acest lucru se va întâmpla și în noaptea în care va fi evenimentul astonomic: Lyridele, aceste se vor vedea cel mai bine în nopțile de 23-24 aprilie.
Reprezentanții Observatorului Astronomic mai precizează că acest fenomen cosmic (Lyridele) va începe încă din 15 aprilie, însă va putea fi observat foarte bine în noaptea de 23-24 aprilie.
Specialiștii spun că pentru a putea observa Lyridele, nu avem nevoie de anumite instrumente astronomice, ci trebuie să privim cerul, timp de minim o oră, mai exact între miezul nopții și răsăritul Soarelui.
Meteorii pot apărea din orice direcție, în noapte de 23-24 aprilie.
Acest eveniment astonomic va putea fi văzut mai bine din afara orașelor sau măcar de la marginea lor, pentru că din cazua iluminatului public meteorii nu se mai pot observa în totalitate.
Citeste si: Mercur in tranzit prin Berbec. Cum esti afectat in perioada 5-19 aprilie 2021
De asemenea, cunoscătorii contelațiilor îți pot da seama de locul de unde vor apărea aceste stele căzătoare, situându-se pe lângă steaua Vega, din constelația Lyra, înspre orizontul nord-estic.
În perioada acestui fenoment cosmic, luna va fi mai aproape de Pamant, iar lumina ei ar pentru fi un impediment în acest caz, dar cel mai bine ar fi să se observe cerul după miezul nopții până spre răsărit.
[ad_2]
Citește mai mult..