Coronavirus a luat peste trei milioane de vieți. Numărul total al contaminărilor a ajuns la 140 de milioane

[ad_1]

Bilanţul global al deceselor asociate Covid-19 a ajuns sâmbătă la 3 milioane. Conform, universităţii americane Johns Hopkins numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2, în lume, este aproape de pragul de 140 de milioane.


In articol:


Cursa pentru imunizare continuă, însă ţări ca India şi Brazilia continuă să înregistreze cifre record de infectări zilnice.

În India, care este cea mai populată țară din lume, situația covid-19 este una complexă. India are peste 1,3 miliarde de locuitori. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 234.692 de cazuri de Covid-19.

Este al optulea record în ultimele nouă zile.

Citeste si: Virusul mutant, tot mai extins în România

Totalul contaminărilor din ţara asiatică a depăşit 14,52 de milioane, şi este al doilea cel mai mare, după SUA, cu peste 31,57 de milioane.

În ultimele ore, autoritățile au anunțat 1.341 de decese asociate Covid-19, aducând totalul la 175.649.

Citeste si: Anunţ de ultimă oră: Se impune CARANTINĂ la domiciliu pentru toate aceste persoane!

Decese COVID-19 în lume

Americanii au înregistrat până în prezent 566.224 de decese asociate Covid-19. Aici au fost administrate aproximativ 200 de milioane de doze de vaccin anti-Covid.

Brazilia se situează pe locul trei. Ei numără 13,8 milioane de cazuri covid-19 și 368.749 de decese generate de virus. Din punct de vedere al victimelor Covid-19, Mexicul a înregistrat al treilea cel mai mare bilanţ negativ, de 211.693.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat în ultima zi. Interesul pentru vaccinare scade

Virusul COVID-19.[Sursa foto: PixaBay]

Japonezii se luptă și ei cu virusul COVID-19. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 526.300 și a condus la speculaţii privind anularea Jocurilor Olimpice, care ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, însă au fost reprogramate pentru 2021. Prim-ministrul Yoshihide Suga a declarat, la prima întâlnire cu preşedintele american Joe Biden, că guvernul său se consultă cu experţi şi face tot posibilul pentru a se pregăti pentru JO din iulie de

la Tokyo.

Speranţele că ţările sud-asiatice au depăşit vârful pandemiei au fost spulberate după ce India a înregistrat peste 2 milioane de cazuri luna aceasta, iar Bangladesh şi Pakistan au impus din nou restricţii dure.

Citeste si: Coronavirus in Romania, 17 aprilie 2021. Vesti ingrijoratoare! Creste din nou numarul pacientilor internati in sectiile ATI!

Incidenţa cazurilor în India rămâne totuşi scăzută prin comparaţie cu alte state.

Există riscul ca numărul infecţiilor- alimentat posibil de o variantă care a suferit dublă mutaţie- să explodeze.

India a luat mai multe măsuri pentru a stopa pandemia. Autoritățile au luat în calcul chiar și carantina, însă guvernul a încercat în ultimele luni să evite o altă blocare a economiei.

În India au fost administrate doar 117 milioane de doze de vaccin anti-Covid, iar rezervele sunt pe terminate, potrivit unor autorităţi locale.

China, unde a fost descoperit, la finalul anului 2019, noul coronavirus, a raportat până în prezent doar 102.167 de cazuri şi 4.845 de decese asociate.

Franța este una dintre țările care a impus cele mai restrictive măsuri. Însă este cea mai afectată ţară, cu peste 5,28 de milioane de cazuri. Ea este urmată de Marea Britanie, care a relaxat recent restricţiile, cu aproximativ 4,4 milioane de cazuri, şi de Italia, care se pregăteşte să redeschidă economia la finalul lunii aprilie, cu 3,84 de milioane.

Conform reprezentanților Universităţii Johns Hopkins, în România au fost înregistrate 1.023.565 de contaminări şi 25.937 de decese asociate Covid-19. Majoritatea ţărilor europene se pregătesc să renunţe la mare parte din restricţii la finalul lunii mai- începutul lunii iunie.

Potrivit ultimelor estimări făcute pe 11 martie 2021, la un an de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemie, erau înregistrate în lume peste 118 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi mai mult de 2,6 milioane de decese asociate.

Citeste si: Vaccinarea în România! Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

[ad_2]

Citește mai mult..