Fed Cup. România a pierdut în fața Italiei și retrogradează din Grupa Mondială a Billie Jean King Cup

[ad_1]

Echipa feminină de tenis a României a fost învinsă de Italia, cu scorul de 1-3, în play-off-ul Grupei Mondiale a competiţiei Billie Jean King Cup (noul nume sub care se desfășoară Fed Cup), după ce Mihaela Buzărnescu a fost întrecută, sâmbătă, de Elisabetta Cocciaretto, cu scorul de 5-7, 6-7 (5).

România a sperat sâmbătă într-o revenire miraculoasă la Cluj-Napoca în duelul cu Italia de la Billie Jean King Cup după victoria Gabrielei Ruse, dar povestea nu s-a repetat în  meciul dintre Mihaela Buzărnescu și Elisabetta Cocciaretto, scrie digisport.ro.

Mihaela Buzărnescu (32 ani, locul 137 WTA) s-a înclinat în fața mai tinerei italience Cocciaretto (20 de ani, locul 111 WTA) la capătul unui meci epuizant de două ore şi 42 de minute, după ce și vineri jucase peste trei ore (3 h 07 min).

Vineri, în primele meciuri de simplu, Elisabetta Cocciaretto a întrecut-o pe Irina Maria Bara cu 6-1, 6-4, iar Martina Trevisan a învins-o dramatic pe Mihaela Buzărnescu, cu 6-2, 2-6, 7-6 (5). Sâmbătă, au reînviat speranțele echipei României după ce Elena Gabriela Ruse a învins-o pe Jasmine Paolini, cu 1-6, 6-3, 6-4.

Întâlnirea dintre România şi Italia a consemnat debutul Monicăi Niculescu în calitate de căpitan al echipei, în locul lui Florin Segărceanu.

România nu a putut conta în această confruntare pe Simona Halep, numărul 3 mondial, şi pe Patricia Ţig (63 WTA), ambele accidentate, în timp ce prima rachetă a Italiei, Camila Giorgi (81 WTA), a fost testată pozitiv la COVID-19.

Ca urmare a acestui rezultat, România va evolua de anul viitor în Grupa 1 a zonei Europa-Africa a competiţiei, pierzând locul în Grupa Mondială.

România și Italia s-au înfruntat până acum de trei ori, Italia având 2-1 în meciurile directe. Italia se impunea în 1975, în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Aix-en-Provence (Franţa), perechea Virginia Ruzici/Mariana Simionescu aducând punctul echipei noastre. Singura victorie a României s-a înregistrat în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu. Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecşor obţinea singura victorie a echipei noastre, reamintește Agerpres.

Editor : Luana Pavaluca

[ad_2]

Citește mai mult..