Doi polițiști au fost reținuți în cazul bărbatului mort prin asfixie la Pitești



Doi polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore în cazul bărbatului care, pus la pământ într-o piață din Pitești, a murit cel mai probabil asfixiat, după cum arată primele concluzii ale medicilor legiști. Anunțul a fost făcut duminică de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ştefan.

Procurorul a anunțat că în acest caz s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei.

Bărbatul a decedat în timp ce a fost evacuat cu forța de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde avusese loc un incendiu.

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul Marius Ștefan.

Ancheta va continua, a precizat procurorul.

Editor : Luana Pavaluca



Citește mai mult..