Ce condiții a impus Premierul, pentru ca restaurantele să rămână deschise în pandemie?Premierul Florin Cîţu a transmis că a avut unele discuții cu mai mulți reprezentanţi din domeniul HoReCa, precizând că, o condiție ar fi ca restaurantele să aibă tot personalul vaccinat anti-COVID-19. Astfel „ar putea avea un statut special”, adică acestea vor putea rămâne deschise indiferent de rata de incidență care va apărea în localitatea respectivă.


In articol:


„Am avut discuţii şi cu restauratele pentru că au fost lovite în această perioadă, cel mai mult restauratele în această perioadă de criză, din păcate. Pentru restaurate am propus, discutăm, nu este o decizie luată, dar discutăm ca dacă îşi vaccinează tot personalul(…)

să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Deci poţi fi deschis poate cu 50% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă, creşte, scade rata de incidenţă, se închide. Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat”, a declarat Florin Cîţu, luni seară, la un post Tv.

Premierul a mai vorbit despre cum va arăta România după 1 iunie, dacă 5 milioane de români se vor vaccina

Prim-ministrul consideră că şi marile companii din România vor recurge la această soluție, de a-și vaccina anti-COVID-19 tot personalul angajat, menționând că această campanie de vaccinare este în beneficiul tuturor românilor.

Citeste si: Reacția MApN și a Spitalului Colentina după acuzațiile lui Vlad Voiculescu cu privire la numărul de morți COVID-19 din spitale

„Este în beneficiul tuturor această campanie de vaccinare”, a arătat primul ministru.

El a mai spus că un comitet interministerial stabilește scenariile pentru „cum va arăta România după 1 iunie” dacă 5 milioane de persoane se vor vaccina împotriva COVID-19, reprezentând 35% din populație. Premierul a menționat că doar după ce 60% dintre persoane se vor vaccina, abia atunci se va discuta despre renunţarea la purtarea măştii de protecție.

„Nu este ceea ce propun eu, este ceea ce vine de la industrie: industria spune că sunt gata să deschidă pentru cei care se vaccinează. Eu vreau să mă asigur că toţi români au acces la vaccin şi nu este discriminare, dacă ai avut acces la vaccin şi nu ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat.(…) În România am văzut că există un interes pentru vaccinare în jur de 50-60% din populaţie.(…) Dacă ajunge la 60% o să putem să relaxăm, revenirea la normalitate să fie foarte vizibilă în acel moment”, a mai adăugat Cîțu.

Citeste si: Voiculescu, precizări despre demiterea sa: „A fost o acţiune ca la carte, făcută cu o acţiune de linşaj mediatic”Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.