Cum explică Valeriu Gheorghiță infectarea cu COVID a lui Alexandru Arșinel după vaccinarea cu Pfizer



Celebrul actor Alexandru Arșinel și soția sa sunt internați în spital cu COVID-19. Cei doi s-au vaccinat cu serul Pfizer în luna februarie. Cum explică medicul Valeriu Gheorghiță acest caz?


In articol:


Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a răspuns la o întrebare referitoare la infectarea lui Alexandru Arșinel după vaccinare.

Sunt persoane vulnerabile care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient al anticorpilor pentru a nu se infecta„, a explicat medicul Gheorghiță.

Citeste si: Alexandru Arșinel și soția sa, internați în spital. Au fost diagnosticați cu COVID-19

Valeriu Gheorgiță: Vaccinul protejează împotriva formelor grave de COVID-19

Actorul în vârstă de 81 de ani, care a fost supus cu câțiva ani în urmă unui transplant renal, şi soţia lui sunt internaţi la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş
din Bucureşti, după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19, la două luni de la vaccinare.

Chiar și în acele cazuri, vaccinarea protejează împotriva unei forma grave, a complicațiilor și a riscului de deces„, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Marți de la ora 14.00, premierul Florin Cîțu, Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV au susținut o conferință de presă:  

Citeste si:
Alexandru Rafila: când va trece al treilea val al pandemiei în România

Valeriu Gheorghiță: Începe campania de vaccinare cu centre mobile

Vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile va începe de miercuri, a anunţat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

„De mâine, începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile. Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare.

Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”, a declarat marți şeful CNCAV.

Citeste si: Comitetul de urgență al OMS nu este de acord cu pașaportul de vaccinare COVID-19

Alexandru Arșinel: Am făcut toate vaccinurile

Întrebat cum se simte, actorul a declarat: ”nefiresc de cum ar trebui să ne simţim, având în vedere că am parcurs toate etapele”.

„Am făcut toate vaccinurile (ambele doze, n.r.) şi de patru, cinci zile suntem internaţi aici, unde e domnul doctor Marinescu. Medicii spun că avem o formă uşoară”, a declarat Arșinel cu o voce slăbită, respirând greu.

Citeste si:  Carantină prelungită în patru localități din Ilfov. De ce au luat autoritățile această decizie?

Cu ce s-a vaccinat Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel s-a vaccinat în urmă cu două luni fără să stea pe gânduri, înțelegând pericolul reprezentat de temutul coronavirus.

În ianuarie a primit prima doză Pfizer, iar pe 10 februarie a mers la rapel. Acum, actorul speră ca forma de coronavirus să fie una ușoară.

Citeste si:  Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore? A fost raportată o reacție adversă în formă gravă



Citește mai mult..