O nouă ședință a coaliției de guvernare va avea loc astăzi. Care vor fi subiectele de discuție?Liderii coaliţiei de guvernare se vor întâlni și astăzi, într-o altă ședință de la ora 16:00, pentru a găsi o rezolvare problemelor apărute după demiterea din funcție a lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii.


In articol:


O nouă ședință a coaliției va avea loc deoarece, după ce în ședința de patru ore de ieri, liderii nu au ajuns la niciun rezultat comun, astfel va

fi greu să ia o decizie, având în vedere și afptul că reprezentanții partidului USR PLUS a specificat că nu îl va mai susține pe premirul Florin Cîțu, după revocarea lui Vlad Voiculescu. Însă, Florin Cîţu împreună cu reprezentanții UDMR precizează că actuala coaliţie demonstrează că este cea mai bună soluţie pentru români.

Dan Barna a declarat, după una dintre ședințe că, au fost evaluate ipotezele și scenariile de lucru în baza cărora să se ajungă la o decizie de comun acord, menționând că dicuțiile vor continua astăzi, de la ora 16:00

”Au fost câteva ore de discuţii în care fiecare dintre parteneri şi-a prezentat poziţiile şi punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la Partidul Naţional Liberal îl susţin pe Florin Cîţu, argumentele pentru care noi nu îi mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine la ora 16:00 discuţia. Am analizat, practic, pe parcursul acestor ore. Ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora vom putea, sper eu, să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt”, a

precizat, liderul USR.

Citeste si: Ce condiții a impus Premierul, pentru ca restaurantele să rămână deschise în pandemie?

Vicepremierul Kelemen Hunor: ”Suntem oameni responsabili”

Pe când, vicepremierul Kelemen Hunor susține că această coaliţie trebuie să continue să găsească soluții: ”Suntem oameni responsabili”, a spus el. Acesta asigură în continuare că în cadrul ședinței coaliției se vor găsi soluții în vederea blocajului Ministerului Sănătății.

„În ceea ce ne priveşte, am spus că nu există o alternativă la această coaliţie.(…) Suntem oameni responsabili, oameni maturi, oameni cu experienţă politică şi vom susţine în continuare această coaliţie şi vom merge mai departe în această coaliţie. Sunt convins că mâine vom găsi soluţia bună pentru fiecare parte din această coaliţie. După 4 luni nu putem să ne permitem o tensiune mai mare, un conflict mai mare, o criză politică şi nici nu se va întâmpla acest lucru, sunt convins.
A fost o discuţie extrem de constructivă şi extrem de cooerentă”,
a afirmat Kelemen Hunor.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîţu, a declarat, luni, la un post Tv că aşteaptă ca reprezentanții USR-PLUS să facă o nominalizare pentru un nou ministru al Sănătăţii. El a mai spus că acest minister se află momentan „în vârful” luptei cu pandemia de COVID-19. „La acest moment cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie”, precizează premierul.

Citeste si: Reacția MApN și a Spitalului Colentina după acuzațiile lui Vlad Voiculescu cu privire la numărul de morți COVID-19 din spitale

„Discutăm. Toate partidele şi-au pus cererile pe masă, discutăm în continuare, este o coaliţie care prin discuţii a funcţionat şi până acum, discutăm şi acum.(…) Vă spun ce am spus şi azi dimineaţă, România trebuie să fie guvernată, la acest moment cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie. În continuare, aştept nominalizarea ministrului Sănătăţii, portofoliul este al USR-PLUS”, a mai adăugat Florin Cîțu, luni, la un post Tv.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.