Răzvan Marin, Valentin Mihăilă și Dennis Man s-ar putea salva datorită Super Ligii. Nimeni nu ar retrograda

[ad_1]

 • Liga 1: Hermannstadt – Astra, marți, 16:45, Digi Sport 1

 • Liga 1: Dinamo – UTA, marți, 21:30, Digi Sport 1

Juventus, Milan și Inter ar urma să fie excluse din Serie A. Astfel, nu ar mai retrograda nimeni

Pentru că „aderat” la Super Ligă, Juventus, Inter și Milan ar putea să fie excluse din campionat, din luna august, la recomandarea UEFA, iar asta ar însemna că echipele de pe ultimele trei locuri nu ar mai retrograda.

În această situație se află și Parma, echipa românilor Valentin Mihăilă și Dennis Man, dar și Cagliari, acolo unde joacă Răzvan Marin.

Parma și Cagliari se află pe locurile 19 și 18

Tot trei echipe ar urma să promoveze, însă ele ar urca exact în locul celor trei „cluburi rebele”, așa cum le numește publicația italiană Sportmediaset. Astfel, ar promova trei echipe din Serie B în Serie A și n-ar mai pica niciuna.

În acest moment sunt 20 de echipe în Serie A, iar Parma și Cagliari se aflăpe pozițiile 19 și 18. Din acest sezon mai sunt de jucat 7 etape.

 • În urmă cu câteva zile, în meciul Cagliari – Parma 4-3, Dennis Man a marcat pentru Parma, iar Răzvan Marin, pentru Cagliari.

Super Liga ar urma să înceapă în această toamnă

Florentino Perez este însă sigur că UEFA nu poate scoate în afara forului echipele fondatoare și participante la Super Liga: „Nu ne vor a afară din Champions League sau din campionat. În niciun caz”, a spus Perez.

12 cluburi din marile campionate europene au format Super Liga, o nouă competiţie, gata să rivalizeze cu Champions League.

Multă lume nu a crezut iniţial în acest proiect, însă lucrurile par cât se poate de bine conturate, în ciuda ameninţărilor care vin din partea UEFA.

Super Liga ar putea începe chiar în acest an, a declarat secretarul general al noii competiţii, Anas Laghrari.

Proiectul Super Ligii, anunţat oficial

Luni a fost anunţat oficial proiectul Super Ligii, cu 12 cluburi fondatoare: AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Preşedintele acestui grup este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid.

Super Liga va avea următorul format:

 • 20 de cluburi participante: celor 12 anunţate până în acest moment li se vor alătura alte 3 şi vor fi, astfel, 15 cluburi fondatoare
 • cele 15 cluburi vor evolua în fiecare an în noua competiţie, iar lor li se vor alătura, în fiecare sezon, alte 5 echipe, care se vor califica în funcţie de rezultatele din sezonul precedent
 • meciurile vor avea loc la mijloc de săptămână, exact cum se întâmplă acum cu partidele din UEFA Champions League sau Europa League, astfel că weekendurile vor fi rezervate, păstrând tradiţia, partidelor din competiţiile interne
 • Superliga va încpe în luna august
 • vor exista două grupe de câte 10 echipe, cu meciuri tur-retur
 • primele 3 din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală ale Superligii
 • locurile 4-5 vor juca într-un play-off tur-retur pentru ultimele două locuri din sferturile de finală, care se vor juca în dublă manşă
 • semifinale tur-retur
 • finala în luna mai, într-o singură manşă

Etichete: cagliari , parma , super liga , razvan marin , dennis man , valentin mihaila

[ad_2]

Citește mai mult..