Elisabeta a II-a împlinește miercuri 95 de ani, la câteva zile după moartea soțului ei. De ce are Regina Marii Britanii două aniversări

[ad_1]

Regina Elisabeta a II-a împlinește, miercuri, 95 de ani. Evenimentul din acest an este unul privat, fiind marcat de moartea prinţului Philip în data de 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.

În acest an, nu vor fi sărbători publice, deoarece regia continuă să respecte două săptămâni de doliu până vineri, scrie BBC.

Nici o fotografie privind aniversarea din acest an nu va fi făcută publică anul acesta, așa cum este obișnuit.

Regina este la castelul Windsor, alături de o parte din familie și aproximativ 20 de angajați.

Ziua ei de naștere vine la mai puțin de două săptămâni după ce prințul Philip a murit pe 9 aprilie. El mai avea nouă săptămâni până să împlinească 100 de ani, care trebuia să fie punctul central al sărbătorilor regale din acest an.

Regina a devenit cel mai vechi monarh din lume în 2015.

De ce are regina două aniversări

Conform tradiţiei, oficial, ziua de naştere a suveranei britanice este marcată în cea de-a doua zi de sâmbătă a lunii iunie, prin parada militară „Trooping the Colour”, când peste o mie de soldaţi îmbrăcaţi în uniforma tradiţională de gală mărşăluiesc prin centrul Londrei.

Tradiţia dublei celebrări a fost instaurată de regele George al II-lea, în 1748, pentru a putea beneficia de condiţii meteo mai blânde.

Evenimentul din 13 iunie 2020 a fost anulat, în contextul pandemiei de COVID-19.

Programat pentru data de 12 iunie 2021, evenimentul a fost din nou anulat, în urma decesului ducelui de Edinburgh.

Data oficială a aniversării reginei este şi ziua naţională a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

 

Editor : Georgiana Marina

[ad_2]

Citește mai mult..