Ce mesaj a transmis Premierul Florin Cîțu de Ziua Pământului?Florin Cîţu a afirmat astăzi, de Ziua Pământului, că Guvernul va susţine permiterea exclusivă a proceselor naturale în rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi în celelalte 13 Parcuri Naţionale din România.


In articol:


„Celebrăm astăzi Ziua Pământului, iar tema aleasă în acest an este restaurarea planetei noastre, greu încercate ca urmare a activităţilor şi nevoilor, adesea excesive, ale oamenilor. Prin scoaterea unor ecosisteme valoroase din circuitul de exploatare şi redarea lor către natură, omenirea are şansa de a asigura continuitatea vieţii pentru specii minunate de floră şi de faună, care, altfel, sunt în pericol.

Florin Cîțu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Pământului, precizând că va începe restaurarea naturii

Florin Cîtu a menționat că va începe restaurarea naturii prin permiterea exclusivă a proceselor naturale în rezervaţia Biosferei Delta Dunării, dar și în cele 13 Parcuri Naționale din România, adăugând că protecția acesor parcuri însemna totul pentru protejarea speciilor şi peisajelor, chiar dacă cuprinde doar 3% din suprafața țării.

Citeste si: Președintele Iohannis va face o vizită în Parcul Natural Văcărești cu ocazia Zilei Pământului

În România putem să începem restaurarea naturii, cel puţin prin permiterea exclusivă a proceselor naturale în rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi în celelalte 13 Parcuri Naţionale. Toate aceste arii naturale înseamnă doar 3% din suprafaţa ţării noastre, însă stricta lor protecţie ar însemna totul pentru protejarea speciilor şi peisajelor, o încântare pentru vizitatori şi un potenţial încă insuficient explorat pentru ecoturism.

Este o direcţie pe care Guvernul României o susţine şi care este în deplin acord cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţa şi cu strategia europeană pentru biodiversitate. Însă combaterea poluării, respectarea şi protejarea mediului sunt responsabilităţi ale fiecăruia dintre noi pentru ca astăzi şi în viitor să putem trăi în armonie cu natura, să îi păstrăm curate apele şi solul”, a scris Florin Cîţu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Ce a făcut Vlad Voiculescu în cele 3 luni și jumătate de mandat la Ministerul Sănătății. Iohannis: Decizia de schimbare a fost una corectăCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.