Descoperire ŞOC la granita României: 62 de cetăţeni străini încercau să treacă ilegal frontiera


Descoperire ŞOC la granita României: În ultimele 24 de ore au fost depistaţi 62 de cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera, anunţă Poliţia de Frontieră.


In articol:


Poliţiştii din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borş, Nădlac şi Nădlac II au depistat cetăţenii respectivi ascunşi în automarfare. Aceştia încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria.

Punctul de Trecere a Frontierei Borş


Astfel, miercuri, în jurul orei 19,20, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia. El transporta mobilier pe ruta România- Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit 12 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Irak şi Siria, opt adulţi cu
vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, şi patru minori cu vârste cuprinse între 2 şi 16 ani, a anunţat ITPF Oradea.

Citeste si: VIDEO- Migranții care au ucis un tânăr în centrul Timișoarei, căutați

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac

De asemenea, la Nădlac, poliţiştii au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetăţean român.

Şoferul transporta baloţi de paie pe ruta România- Spania, iar în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul compartimentului de marfă, 35 de cetăţeni străini.

S-a constatat că persoanele sunt cetăţeni din Afganistan, Eritreea, Sri Lanka, Somalia, Bangladesh şi Etiopia, cu vârste cuprinse între 15 şi 48 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

62 de cetăţeni străini încercau să treacă ilegal frontiera

Citeste si: Descoperire şoc la graniţa ţării. Poliţia de frontieră, intervenţie de urgenţă

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac,

într-un microbuz condus de un cetăţean român, poliţiştii de frontieră au găsit, ascunşi într-un locaş special amenajat, trei cetăţeni din Siria. Aceştia aveau vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani şi erau solicitanţi de azil în România.

Cazuri similare s-au derulat şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în urma cărora poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetăţean ucrainean, respectiv un român.

Aceştia transportau, potrivit documentelor de însoţire a mărfii, cherestea şi hârtie pentru societăţi comerciale din Franţa.

Citeste si: Lista zonelor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce țări se află acum pe listă

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 12 cetăţeni străini. Este vorba de cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, solicitanţi de azil în România.

Poliţiştii de frontieră efectuează, în toate aceste cazuri, cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.