Grecia anunță că va începe vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson & Johnson


Autoritățile sanitare din Grecia au transmis că vor începe vaccinarea populației cu serul la Johnson & Johnson de pe 5 mai, imunizarea se va face cu o singură doză de vaccin, au anunţat autorităţile din Grecia.


In articol:

  • Grecia a anunțat că va începe să imunizeze populația cu vaccinul împotriva COVID-19 de la Johnson & Johnson

În urmă cu o zi, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) și-a arătat sprijinul pentru utilizarea vaccinului produs de Johnson & Johnson, relatează The Guardian.

Grecia a anunțat că va începe să imunizeze populația cu vaccinul împotriva COVID-19 de la Johnson & Johnson


„Aşteptăm decizii de la CDC şi FDA vineri şi apoi de la comitetul nostru naţional pentru vaccinare în următoarele zile. Vaccinările vor începe pe 5 mai”, a declarat Marios Themistocleous, coordonatorul vaccinărilor.

Grecia anunță că va începe vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson & Johnson[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce a făcut Vlad Voiculescu în cele 3 luni și jumătate de mandat la Ministerul Sănătății. Iohannis: Decizia de schimbare a fost una corectă

Grecia anunța că va începe imnunizarea populației cu vaccinul Johnson & Jhonson luni, înainte de o eventuală apariţie a îngrijorărilor privind raportările
unor forme rare coagulare a sângelui din cauza vaccinului. Însă, după un timp a anunțat că va aştepta până la aprobarea Agenţiei Europene a Medicamentului înainte de a face următorul pas în vederea vaccinării.

Totodată, EMA preciza că a găsit legături posibile între cheaguri de sânge foarte rare şi vaccin și a continuat să recomande vaccinul pentru imunizarea populației, specificând că beneficiile sunt mai mari decât riscurile.

Agenţia a examinat opt cazuri grave de tromboze în SUA, care a vaccinat mai mult de 7 milioane de persoane cu acest ser.

Citeste si: UE nu va mai achiziționa încă 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin AstraZeneca şi Johnson&JohnsonCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.