Nasser Al Khelaifi i-a luat locul lui Andrea Agnelli  • Liga 1: Poli Iași – FC Voluntari, joi, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Academica Clinceni – FCSB, joi, 20:15, Digi Sport 1

Nasser Al-Khelaifi, noul preşedinte al ECA

Agnelli a demisionat de la conducerea ECA în momentul lansării surprinzătoare a Super Ligii, competiţia privată menită să facă concurenţă Ligii Campionilor a UEFA, însă proiectul a eşuat la doar 48 de ore după lansarea sa, după retragerea majorităţii cluburilor fondatoare.

„Leadership-ul, integritatea şi unitatea organizaţiei noastre au fost niciodată mai exigente decât în acest moment esenţial pentru fotbalul european”, a precizat omul de afaceri qatarian într-un comunicat, indicând că doreşte să „întărească ECA în rolul său de voce legitimă şi singulară a cluburilor din Europa”.

Nasser Al-Khelaifi, împotriva proiectului Super Ligii

Preşedintele lui PSG, care fusese deja reales marţi ca reprezentat al ECA în Comitetul Executiv al UEFA, a fost unul dintre puţinii conducători ai cluburilor bogate din Europa care nu au aderat la proiectul Super Ligii, dorit de grupări precum Real Madrid, Juventus Torino, Liverpool sau FC Barcelona.

Alegerea lui Nasser Al-Khelaifi a fost salutată public de preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, care i-a transmis responsabilului lui PSG că, „cu ajutorul dumneavoastră, vom salva fotbalul”.

Fost jucător de tenis, Al-Khelaifi a avut un rol important în atribuirea Cupei Mondiale de fotbal din anul 2022 emiratului Qatar, fiind totodată conducător al gigantului media BeIN, unul dintre difuzorii Ligii Campionilor.

Această numire a preşedintelui lui PSG în locul unuia dintre iniţiatorii proiectului Super Ligii este o primă consecinţă a tulburărilor care au marcat planeta fotbal în cursul acestei săptămâni, în momentul în care problema posibilelor sancţiuni care vizează cele 12 cluburi disidente se pune din ce în ce mai puternic în cadrul instanţelor conducătoare ale sportului rege.

Etichete: andrea agnelli , nasser al-khelaifi , ecaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.