Operațiile pacienților au fost anulate la un spital din România


În Spitalul Judeţean Galaţi, operațiile care nu sunt urgente au fost anulate, deoarece instalaţia de oxigen nu mai face faţă consumului foarte mare.


In articol:


Instalaţia de oxigen a Spitalului Judeţean Galaţi nu mai face faţă consumului foarte mare, având în vedere şi faptul că a fost suplimentat numărul paturilor de Terapie Intensivă pentru pacienţii cu COVID-19.

Astfel, medicii sunt nevoiţi să amâne operaţiile care nu sunt urgente.

Situația de la ATI din Galați este una critică

” Este o situaţie dificilă pentru că aici, la Galaţi, funcţionează o secţie de Terapie Intensivă cu 45 de paturi care trebuie să aibă trei compartimente. Terapie intensivă, terapie intensivă intermediară post-operatorie unde stau pacienţii cu intervenţii chirurgicale grave şi un compartiment de supraveghere post operatorie unde stau pacienţii cu intervenţii uşoare, dar care mai au nevoie de oxigen.
Pe lângă acestea, în aprilie 2020 s-a înfiinţat compartimentul de ATI-Covid care a crescut treptat de la 9 paturi, la 12, şi care funcţionează în prezent cu 18 paturi, din care sunt ocupate 16 şi mai aşteptăm unul. Pe lângă acestea, la etajul 1 există un compartiment Covid cu 58 de paturi unde avem în prezent 40 de pacienţi din care 24 au nevoie de flux mare de oxigen”, a spus medicul neurolog Violeta Şapira.

Situația de la ATI din Galați este una critică[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Sănătății, precizări în legătură cu situația de la ATI: „Vom reevalua situaţia în Bucureşti”

Instalația de oxigen a spitalului nu mai face față consumului

Din cauza faptului că instalaţia de oxigen a spitalului este veche, ea este calculată pentru un debit mult mai mic şi s-a ajuns în situaţia ca aceasta să nu mai facă faţă consumului. Din această cauză medicii au luat decizia de a nu mai opera decât urgenţele, iar celelalte operaţii să fie

amânate.

Citeste si: Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina

„Terapia intensivă este singura terapie intensivă non-Covid din judeţ care primeşte pacienţi şi din judeţele învecinate dacă acestea nu au anumite specialităţi medicale. S-a încercat o prioritizare a consumului astfel încât să nu meargă în gol oxigenul şi am decis prioritizarea urgenţelor operatorii. Astfel urgenţele au prioritate, iar alte operaţii care nu erau urgente au fost amânate”, a precizat medicul Violeta Şapira.

Refacerea instalației de oxigen a Spitalului Județean Galați necesită foarte mult timp și bani. Consiliul Judeţean Galaţi a iniţiat un proiect cu fonduri europene care are ca obiectiv redimensionarea instalaţiei de medicale a Spitalului Judeţean Galaţi.

 

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.