Prețul gazonului hybrid de pe Arena Națională! Ce alte modificări mai sunt în curs de desfășurare  • Liga 1: Academica Clinceni – FCSB, joi, 20:15, Digi Sport 1

  • Liga 1: UTA Arad – Hermannstadt, vineri, 17:30, Digi Sport 1

Noua suprafață de joc de pe cel mai mare stadion din România a fost adusă din Italia și este un mixt de gazon natural și sintetic. Costurile de procurare, montare și asigurare a mentenanței s-au ridicat la aproximativ 2,2 milioane de lei, fără TVA.

Gazonul hybrid de pe Arena Națională a costat 2,2 milioane de lei, fără TVA

Montarea gazonului hybrid de pe Arena Națională a durat două săptămâni. Iarba naturală montată pe un covor artificial asigură o mai bună stabilitate şi rezistenţă la uzură, astfel Arena Naţională se alătură astfel marilor stadioane ale Europei care asigură cea mai bună calitate a gazonului prin noua tehnologie.

Primăria Municipiului Bucureşti a finalizat operaţiunile de schimbare a gazonului de pe Arena Naţională, în vederea găzduirii celor 4 meciuri din Campionatul Euro 2020 din această vară. Vechea suprafaţă de joc a fost înlocuită cu un gazon hibrid (natural şi sintetic).

Operaţiunile de montare a noului gazon au durat aproximativ 2 săptămâni şi au costat circa 2.2 milioane de lei, fără TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenaţă). Producția de gazon hybrid a fost realizată la o pepinieră localizata în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive.

Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice. Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cat posibil, a condițiilor de stres după recoltare pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti.

Facem precizarea că, în vederea organizării Euro 2020, pe lângă schimbarea gazonului, Primăria Capitalei mai realizează, la Arena Naţională, o serie de investiţii necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului„, se arată în comunicatul publicat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului București.

Ce lucrări se mai desfășoară pe Arena Națională

Până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat şi înfiinţat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheţi noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video şi s-a realizat unui sistem Voce date hardware Arena EURO 2020.

Au mai rămas de finalizat: modernizarea sistemelor de informare spectatori şi lucrările de reparaţii şi renovări. De asemenea, în perioada următoare va fi realizată şi modernizarea nocturnei„, a mai scris pe rețelele sociale Primăria capitalei.

Programul meciurilor de pe Arena Naţională, la EURO 2020:

Grupa C

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00: Austria – Macedonia de Nord
  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00: Ucraina – Macedonia de Nord
  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00: Ucraina – Austria

Optimi de finală

  • Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00: 1F – 3A/B/C

Etichete: arena nationala , gazon arena nationala , arena nationala euro 2020 , gazon hybrid arena nationala , cost gazon arena nationalaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.